Nehezen mennek a német koalíciós tárgyalások

2017. november 03. 13:12

Több témában még csak azt sikerült megállapítani, hogy nincs egyetértés, de megfeszített munkával össze lehet hangolni a négy párt elképzeléseit – mondta Angela Merkel a koalíciós egyeztetések első szakaszának lezárása után.

2017. november 03. 13:12

Továbbra is nehezek lesznek a német jobbközép CDU/CSU pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek tárgyalásai a kormányzati együttműködésről, de van esély a sikerre – mondta Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke pénteken Berlinben a koalíciós egyeztetések első szakaszának lezárása után.

Hangsúlyozta, hogy ha valamennyien „iparkodnak és megfeszített erővel dolgoznak”, akkor sikerül összerendezni a négy párt elképzeléseit olyan formában, hogy mindegyik érvényre juttathatja az identitását, és közösen az ország javát szolgálják. Mint mondta, a tárgyalások vezérfonala számára az, hogy most kell megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy a németek tíz év múlva is jól éljenek.

A pártok színei alapján (CDU/CSU: fekete, FDP: sárga, Zöldek: zöld) Jamaica-koalíciónak nevezett együttműködésről folytatott tárgyalások első két hetében mind a 12 kijelölt témát átvették. Számos ügyben még csak azt sikerült megállapítani, hogy nem értenek egyet, eltérnek az elképzelések például a migráció és a menekültek ügyében, a klímavédelem, a közlekedés és a mezőgazdaság kérdéseiben.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2017. november 04. 06:30
Addig addig húzzák míg letelik a 4 év és az előző kormány "ideiglenesen" kormányoz ez alatt, a feltétel szabók meg rájönnek, hogy elszabták.
szancso
2017. november 04. 03:24
Elképzeltem, hogy ez a seggfej Özdemir lesz NO. külügyminisztere, mert erre pályázik. Mit lép erre vajon Erdogan? Szégyen, hogy a CDU, CSU és FDP egyáltalán leült velük tárgyalni. Egy Göring-Eckarttal pl., aki már többször kijelentette, az a jó, ha pár éven belül megváltozik a német társadalom. Miről is beszél akkor a Merkel nagysága, hogy a németek jóléte lebeg a szeme előtt? Valamelyik Talk Shawban hallottam, hogy az AfD-t választók tehetnek róla, hogy esetleg "Jamaica" koalició lesz, nem azok, akik a zöldeket választották. Persze a médiának ebben semmi szerepe nincs, ők csak éjjel-nappal nácizzák, fasisztázzák, raszistázzák őket.
zakar zoltán béla
2017. november 03. 23:02
mocska a németnek
puszika
2017. november 03. 17:56
És még azt mondjuk,hogy a németek okosak!! Tizenkettő belőlük is egy tucat. Sztem nem lesz Jamaika,vagy nagyon rövid életű!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!