Ellenzéki gyerekek listázására utasítja a tanárokat az orosz oktatási minisztérium

2017. november 02. 08:58

Ezután arra kéri őket, az ellenzéki tüntetéseken résztvevő diákok képeit töltsék fel egy óriási kormányközeli adatbázisba.

2017. november 02. 08:58

Elképesztő sztorit közölt csütörtökön a The Moscow Times – a vlagyimiri terület oktatási osztálya ugyanis emlékeztetőt küldött az iskoláknak, arra utasítva a tanárokat, hogy jó minőségben fotózzák le, majd listázzák az ellenzéki tüntetéseken megjelent gyrekeket.

Az iskoláknak küldött levél annak kapcsán került nyilvánosságra, miután Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista számos antikorrupciós tüntetést szervezett idén, és indulni akar a 2018-as elnökválasztásokon. A tüntetéseit a hatóságok nem engedélyezték, emiatt a politikus nem más, mint Vlagyimir Putyin ellen indított pert.

A levelet egy helyi politikus, Vlagyimir Milov posztolta Facebookjára: eszerint a vlagyimiri oktatási osztály emlékeztetője felhívja a tanárok figyelmét, hogy a 2018-as elnökválasztási kampány idején „kontrollált oktatási intézményekre” és „stabil társadalmi-politikai” rendszer biztosítására van szükség. Éppen ezért a levelet jegyző E. Zaprudnova a diákok feletti kontroll erősítését, és ehhez kapcsolódva további intézkedések meghozatalát kéri. A levél ehhez kapcsolódva utasítja a tanárokat,

szolgáltassanak információt „a rendszeren belüli, és a rendszer részét nem képező ellenzék” ténykedéseiről, és – rendkívül magas, úgynevezett „gigapixel” minőségben – készítsenek felvételeket a rendszeren kívüli ellenzék tüntetésein résztvevőkről.

Ha ez önmagában nem lett volna elég visszataszító, van még egy részlet: arra is megkérik a tanárokat, hogy a tiltakozók képeit töltsék fel a Je Suis Maidan nevű nyílt weboldalra – ez nem más, mint egy Navalnij lejáratására készült, óriási nyílt kormányközeli adatbázis az Oroszországban tüntetőkről. Az oldalon régiók és városok szerint lehet böngészni a rendszer ellen tiltakozók között, ahol egyebek között a tüntető nevét, fényképét, és közösségimédia-profilját is nyilvánosságra hozzák. 

Így készül tehát a demokratikus Oroszország a 2018-as elnökválasztásra.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. november 04. 03:34
Már vártam, hogy a demokratikus kataláni események után mikor lesz az oroszoknál egy kis diktatorikus intézkedés.Persze elő kellett szedni egy antikorrupciós ellenzékit, anélkül nem megy.
mokány
2017. november 02. 21:15
Lenin: "Usziccsál! Usziccsál! Usziccsál!"
Csigorin
2017. november 02. 20:04
Marhasag. Gyerekeket politikaba csak az olyan fejlett demokraciak vonjak be (lsd a gonosz Orbannak irt level) mint Svedorszag...
GV0917
2017. november 02. 17:33
Na ne mondd! Én magam is listáztam a gyerekeket-köztük a saját fiamat-tehát magamat, ha úgy tetszik.éppúgy esett, hogy az én osztályomba járt. Be kellett írni a "származási kódot" A./ Ipari munkás. B./ Tsz.paraszt. C./ Alkalmazott /pl szerény BM alkalmazott volt a z ÁVH-s/ D/Értelmiségi E/Egyéb /osztályellenség, maszek,kulák,klerikális stb/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!