Katalán? Talán.

2017. október 07. 10:25

Megkérdeztük a magyar utca emberét, mi a véleményük a katalóniai válságról.

2017. október 07. 10:25

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. október 08. 13:07
Minden normális állam kőkeményen az érdekeinek megfelelő történéseket és folyamatokat támogatja. Elkezdhetnénk sorolni, hogy pl az amerikai egyesült álmok koszovó függetlenedését támogatta, mert geopolitikai érdeke hogy a balkánon jelentős államok helyett földrajzi törmelékek legyenek, akiket kézi vezérléssel lehet irányítani és befolyásolni. Tramp a katalán függetlenséggel szemben fogalt állást,mert ott az az érdeke. Nekünk a katalán helyzetből annyi a fontos, hogy ez milyen módon befolyásolja a magyarság és az elszakított magyarság érdekeit.
Morgen
2017. október 07. 23:22
Hogy mi a helyzet? Azt csak egy minden politikától független spanyol és katalán ember tudná megmondani. Az természetes, hogy jóérzésű ember támogatja a nemzetiségek törekvéseit, de nekem speciel Majdan szagú volt, ami a médiumokból lejött. Megint zűrzavart kavartak egy európai államban.
sztálin elvtárs
2017. október 07. 18:50
Akkor elmondom, hogy milyen indokok vezérelhetik azt aki nem támogatja. Egyrészt ennek az egész Katalán cirkusznak az lesz a vége, hogy nem lesz olyan épeszű ország európában ami autonómiát fog adni a nemzetiségeinek (gondoljunk a romániai székely honfitársainkra egy kicsit), mert láthatjuk, hogy mi a vége. Másrészt szerintem egészen visszataszító az, egész hajcihő valódi oka az az, hogy a katalánok még jobban akarnak élni mint Spanyolország többi része és azzal hergelik a tömeget, hogy a spanyolok lehúzzák az ő életminőségüket. Egy csepp nacionalizmus nincs itt, az egész arról szól, hogy pár százalékkal nagyobb legyen az összeg számlájukon a hó elején. De egészen csak akkor lettem benne biztos, hogy én ezt bizony nem támogatom, mikor a 40%-os részvétellel lezajlott szavazás után közölték, hogy ezt érvényes népszavazásnak tekintik és több mint 90% a kilépésre szavazott, úgyhogy uzsgyi neki, függetlenedünk. Közben ugye a spanyol kormány közölte, hogy törvénytelen a szavazás és ne menjen el senki, azaz tök egyértelmű, hogy aki nem támogatta a függetlenedést, az otthon maradt, mivel nem akarta szétveretni a fejét azért, hogy nemmel szavazzon egy szerinte amúgy is illegitim szavazáson.
A teremburáját
2017. október 07. 16:26
Nem szerintem, hanem a most fennálló nemzetközi jog szerint, sajna! Véleményünk lehet s kell is legyen, de ettől még a helyzet nem fog megváltozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!