Újnáci csoportok készülhettek terrortámadásra Nagy-Britanniában

2017. szeptember 05. 14:22

A National Action nevű nemzetiszocialista ifjúsági szervezet tagjait vették őrizetbe Nagy-Britanniában. A gyanú szerint terrortámadásra készültek.

2017. szeptember 05. 14:22

Betiltott újnáci csoport tagjait vették őrizetbe kedden Nagy-Britanniában, mert a gyanú szerint terrorcselekményre készültek. A brit védelmi minisztérium keddi bejelentése szerint mind a négy gyanúsított a brit hadsereg katonája. Életkoruk 22 évtől 32 évig terjed. Hármat közülük Anglia középső térségében, egyet Walesben vettek őrizetbe.

A hatóságok gyanúja szerint mindegyikük a tavaly betiltott, National Action nevű, náci eszméket hirdető csoport tagja, és a 2000-ben kelt terrorellenes törvény alapján vették őket őrizetbe. A minisztériumi közlemény nem tér ki arra, hogy pontosan milyen terrorcselekményre készültek, de a törvény szerint pusztán a betiltott csoportban viselt tagságuk miatt akár tízévi szabadságvesztéssel is sújthatók.

A National Action magát „nemzetiszocialista ifjúsági szervezetként” írja le.

Amber Rudd belügyminiszter a betiltásról hozott tavalyi határozatában rasszista, antiszemita, homofób csoportosulásnak nevezte a 2013-ban alakult szerveződést. Akkori parlamenti felszólalásában kijelentette: a csoport célja a gyűlöletkeltés és az erőszak dicsőítése, és az ilyesminek „nincs helye Nagy-Britanniában”.

(MTI)

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2017. szeptember 05. 19:55
Olyat miért nem olvashatok soha, hogy "muzlim terroristákat kapcsolt le a brit/francia/belga/német rendőrség, ezáltal meghiúsítva a terrortámadást, amire készültek (nix feltételes mód)"?
Zsolt75
2017. szeptember 05. 19:52
Az imámokat kéne lehallgatni Európa-szerte. Mehetnének a dutyiba, csak a fatökű européerek félnek a következményektől.
Rugo
2017. szeptember 05. 16:43
Miközben a muszlim állatokat simogatják, a saját fajuk hazafijait náciként üldözik. Pusztuljatok el!
még fokozza
2017. szeptember 05. 15:18
"nem tér ki arra, hogy pontosan milyen terrorcselekményre készültek" Nem is számít az! 10 év börtönt a rasszistáknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!