Erdoğan: Nem szeretnék magamról szobrot

2017. szeptember 13. 23:19

Tiltakozik a török elnök az ellen, hogy a puccskísérlet egyéves évfordulójára őt ábrázoló szobrokat állítsanak fel.

2017. szeptember 13. 23:19

Recep Tayyip Erdoğan török államfő szerdán Ankarában polgármesterek előtt felszólalva arra kérte az önkormányzatokat, hogy ne állítsanak őt ábrázoló szobrokat – írta a Hürriyet török napilap.

A közelmúltban Törökország számos településén készítettek a tavaly július 15-ei puccskísérlet első évfordulójára Erdoğant ábrázoló különféle alkotásokat.

„A hír hallatán nagyon elszomorodtam. Ez ellentétes értékeinkkel” – hangoztatta Erdoğan. „Nem szeretnék magamról szobrot és semmilyen hasonló alkotást. Tartózkodjunk az efféle a hibáktól. Nem szobrok kellenek, hanem hasznos tevékenységre van szükség” – tette hozzá. 

Az északnyugat-törökországi Izmitben például az váltott ki vitát, hogy az államfőről készített szobor nem hasonlított Erdoğanra – írta a Hürriyet. A város polgármestere, Nevzat Dogan azzal védte az alkotást, hogy „Erdoğanra nem hasonlíthat senki”. Ettől függetlenül az izmiti szobrot a többivel együtt a napokban lebontották.

Erdoğan szerdai kérése ellenére Törökországban ugyanakkor néhány létesítmény mégis az ő nevét viseli. Egyebek között egy labdarúgó-stadion Isztambul Kasimpasa negyedében, valamint egy egyetem a Fekete-tenger partján fekvő Rize városában. 

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. szeptember 14. 10:34
Ha valamit szeretek magamban, az a szerenyseg.
illesl
2017. szeptember 14. 09:12
Azon csodálkozom, hogy e fideszező, orbánozó gyülekezet nem tett javaslatot a következő műalkodásra. Erdogan, Putyin, Trump, Orbán és Beata Szydlo együtt, mellettük egy pincsikutya is, amit Putyin pórázon tart. Sőt meg kellene nyitni azt a galériát, ahol a neolib-bolsi mantrákat ábrázolják szobrokon, festményeken... pl.: Putyin Szibériába száműzi Hodorkovszkijt, Putyin pórázon vezeti pincsijét, Trump üldözi a demokratákat, Hillary székeket dobál a vesztes választási éjszakán stábjára. Bocs, itt tévedtem, de hát vagdosta a székeket.
annamanna
2017. szeptember 14. 00:47
Imapózban nyugodtan csinálhatnának róla szobrot; akkor az arca úgysem látszik, mindegy, hogy hasonlít-e rá vagy sem. Az a póz tökéletesen kifejezné Erdogan erkölcsi nagyszerűségét, Isten előtt való megalázkodását; illene a Szent Hit védelmezőjéhez, hogy égre néző farpofákkal örökítsék meg. http://iszlam.com/images/idoblog/upload/ibrahim/cd_pray2.jpg
holder
2017. szeptember 14. 00:04
Nálunk is van jó pár török műemlék - majd valamelyik mellett állítunk neki mi egy szép szobrot, Szíjjártó pedig felavatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!