Az oktatási törvény miatt vádolják Kijevet az oroszok

2017. szeptember 27. 12:35

Etnikai csoport tervszerű és szándékos elpusztításával vádolta meg Kijevet az ukrán oktatási törvény miatt az orosz Állami Duma által elfogadott nyilatkozat.

2017. szeptember 27. 12:35

Az ukrajnai oroszok elleni „etnocídiummal”, etnikai csoport tervszerű és szándékos elpusztításával vádolta meg Kijevet az ukrán oktatási törvény miatt az orosz Állami Duma által szerdán elfogadott nyilatkozat.

Az orosz parlament alsóházának plenáris ülésén elfogadott dokumentum elfogadhatatlannak nevezte, hogy Ukrajna megsértse a területén élő „tősgyökeres népek és nemzeti kisebbségek” anyanyelvi oktatáshoz fűződő alapvető jogát.

Az oktatási törvény az orosz nép elleni etnocídium cselekedetévé válik Ukrajnában” – hangzott a nyilatkozat.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsamu
2017. szeptember 27. 14:49
Erős szavak. Van egy olyan érzésem, hogy tettek is fogják követni hamarosan.
madarasi.abel
2017. szeptember 27. 14:28
Nos, itt az én jóslatom: - a Velencei Bizottság ki fogja jelenteni, hogy az a bizonyos passzus nem felel meg neki. - Az ukrán törvényhozás kijelenti, hogy ok, ha nemzetközi egyezményekbe ütközik, akkor storno. - A mandis nép boldog elégedettséggel nyugtázza, hogy beérett Szíjjártó keménykedése. - Végre Viktor is megjelenik a színen, s learatja az összes babért. - Természetesen Soros nem fog nevetni a végén. Na, ki, mennyibe fogad ellenem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!