Az iraki kurdok nem mondanak le az önálló Kurdisztánról

2017. szeptember 24. 18:14

Megtartják a holnap esedékes népszavazást Kurdisztán függetlenségről az iraki kurdok. Még akkor is, ha a várhatóan függetlenséget támogató eredményt évekig tart majd a gyakorlatba ültetni, ahogy Maszúd Barzani elnök fogalmazott.

2017. szeptember 24. 18:14

 

Az iraki kurdok megtartják a szeptember 25-én esedékes népszavazást az autonóm Kurdisztán régió függetlenségéről – jelentette ki Maszúd Barzani kurd elnök Erbíl közelében tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az iraki kurdok tárgyalásokat kezdeményeznek majd a síita vezetésű bagdadi kormányzattal, hogy végrehajtsák a referendum várható, függetlenséget támogató eredményét, még akkor is, ha ez két vagy több évet venne igénybe.

„Sosem fogunk visszatérni a kudarcot vallott partnerséghez Bagdaddal” - hangoztatta Barzani.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. szeptember 25. 00:12
Az iraki kurdok szavaznak a függetlenségről. De szerintem a török elnök ettől sokkal idegesebb lett, mint az iraki.
makapaka2
2017. szeptember 24. 21:37
Egy 40 milliós népnek joga lenne egy saját országhoz.De mivel jelentős olaj mennyiség van ezeken a területeken, ez sok érdeket sért.Az USA is valószínűleg csak addig támogatta őket, amíg az ISIS ellen ők harcoltak a legsikeresebben a térségben.
mokány
2017. szeptember 24. 20:45
Figyelem: a Szaddam rezsim a kurdokkal kapcsolatos viselkedésével vívta ki a tömeggyilkos billogot. Ja persze, ha a mostani hóhéraik nem használnak vegyi fegyvert, akkor mehet a dolog. Lesz itt kettősmérce. (Már van, amúgy "liberális-demokratikusan.)
Senye Péter
2017. szeptember 24. 20:13
Mindenesetre négy országgal szemben kell érvényesíteniük akaratukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!