Az EU meghosszabbította az Ukrajnát védő szankciókat

2017. szeptember 14. 15:48

Az Európai Unió meghosszabbította azon szankcióit, melyeket Ukrajna területi épségének érdekében, orosz és oroszbarát ukrán természetes vagy jogi személyek ellen hoztak – jelentette be csütörtökön a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

2017. szeptember 14. 15:48

További hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió azoknak a szankcióknak a hatályát, amelyeket Ukrajna területi épségének megsértése miatt rendeltek el orosz, valamint oroszbarát ukrán természetes vagy jogi személyekkel szemben – jelentette be csütörtökön a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

Az Európai Unió 149 természetes és 38 jogi személy ellen tart érvényben korlátozásokat, amelyek keretében zárolták az érintettek vagyonát az EU-ban – ez főként a bankszámláikra, de bizonyos esetekben például az ingatlanaikra is vonatkozik. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az unióba.  A legutóbb márciusban meghosszabbított szankciós listán szerepel többek között Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, két védelmiminiszter-helyettes, illetve Arkagyij Rotenberg üzletember, Vlagyimir Putyin elnök korábbi dzsúdópartnere. Az EU Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelte el a büntetőintézkedéseket a listán lévőkkel szemben. 

Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokat – egyebek közt az olajipart – célzó gazdasági korlátozások, amelyeknek a hatályát már júniusban meghosszabbították. Sajtóhírek szerint a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban eddig több mint 10 ezer ember vesztette életét.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. szeptember 15. 10:06
Az hogy is volt, hogy nem tamogatunk SEHOL es SEMMILYEN Ukrajnanak hasznos dontest ?!
smarton
2017. szeptember 15. 07:20
Ha egy normális embernek ilyen szomszédja van, mint az eu, akkor vagy áttelepszik máshová, vagy agyonüti. Forduljon már fel ez az életellenes ötlet, vegyen példát a SZU-ról. Remélem erre haladunk.
baar
2017. szeptember 14. 17:39
Két nap múlva meg megy a kérés az EU részéről a "terrorizmus elleni harc" kapcsán a titkosszolgálati adatok cseréjéért, meg minden izéért. Csak egy példát mondana a "fejlett nyugat, hogy a szankciói mikor voltak hatékonyak. El kell ebből a bandából menni a fenébe, de mielőbb!
Akitlosz
2017. szeptember 14. 17:04
Nem csak az EU, hanem a Fidesz is. A Fidesz embere is szavazhatott. Persze a legnagyobb csendben. Csak ezt rendre kifelejtik a hírekből. Aztán utána megy a nagy és hangos szabadságharc a saját döntésük ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!