Texasban is döntik a konföderációs szobrokat

2017. augusztus 21. 15:33

Az austini Texasi Egyetem négy konföderációs emlékművet bontott el a hétfőre virradó éjszakán.

2017. augusztus 21. 15:33

Robert E. Lee és Albert Sidney Johnston konföderációs tábornokok, John Reagan szövetségi szenátor és James Stephen Hogg texasi kormányzó szobrát elbontották a hétfőre virradó éjszakán az austini Texasi Egyetemen.

Az egyetem szerint ezek a szobrok az afroamerikaiak alávetését szimbolizálják, és ezért le kell bontani őket. A Texasi Egyetem elnöke, Greg Fenves szerint „a konföderációs emlékművek a modern fehér felsőbbrendűség és neonácizmus szimbólumaivá” váltak. 

A szobrok az egyetem amerikai történeti iskolájába kerülnek. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2017. augusztus 26. 12:29
Úgy látszik az USA egyes részein most van a Tanácsköztársaság.
nimród
2017. augusztus 22. 17:39
Nehogy azt gondoljuk, hogy fekete egyetemisták döntik a szobrokat! Liberál bolsevik nihilisták döntik, fehér vagy fekete, egyre megy. És verik szét a polgárháború megítélésében a 19. század végén kialakult konszenzust, nemzeti megbékélést. Az amerikai egyetemeken túlsúlyba került, nemcsak a másképp gondolkodó diákokat, hanem a professzorokat is terrorizáló liberál-bolsevikok buzgón ássák az USA sírját. Nem kizárt egy 21. századi sajátos polgárháború észak és dél között. Igaz, a déli fehérek ma már törpe kisebbségben vannak, de annál nagyobb elkeseredettségük és gyűlöletük. A következmények beláthatatlanok.
Senior
2017. augusztus 22. 13:04
Lee farmer is monnyon le!
TAVIROZSA
2017. augusztus 22. 09:29
Lassan onnan is várhatók a fehér "menekültek" !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!