Aleppó tartomány teljesen felszabadult a terroristák ellenőrzése alól

2017. augusztus 21. 19:17

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője bejelentette Aleppó szíriai tartománynak a damaszkuszi kormány fegyveres erői általi teljes birtokba vételét.

2017. augusztus 21. 19:17

Bejelentette Aleppó szíriai tartománynak a damaszkuszi kormány fegyveres erői általi teljes birtokba vételét Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője hétfői moszkvai sajtóértekezletén.

Aleppó tartomány teljesen felszabadult a terroristák ellenőrzése alól” – mondta a tábornok. Rudszkoj szerint a szíriai kormánycsapatok az ország központi régiójában, az orosz légierő támogatásával súlyos veszteségeket okoztak az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezetnek az elmúlt hónapokban. Mint mondta, mintegy félszáz települést és több mint 2700 négyzetkilométert foglaltak vissza a fegyveresektől.

Beszámolója szerint a szíriai kormányerők három irányból nyomulnak előre Deir-ez-Zór felé, amelynek környéke az IÁ utolsó támaszpontja az országban. Az Iszlám Állam ide csoportosítja át legharcképesebb erőit Moszulból és Rakkából. Az orosz tábornok megjegyezte, hogy utóbbi várost a szíriai demokratikus ellenzék erői az Egyesült Államoktól kapott támogatás ellenére már három hónapja nem tudják bevenni. Rudszkoj szerint a szíriai kormányerők Rakka tartományban napi 30-40 kilométeres sebességgel vagy annál is gyorsabban nyomulnak előre.

A tábornok elmondta, hogy az orosz légierő gépei az elmúlt öt nap során 316 bevetésen vettek részt Szíriában és 819 csapást hajtottak végre az IÁ terroristái ellen. Az orosz harci repülők augusztus folyamán 990 bevetés során 2518 légicsapást hajtottak végre és 40 páncélozott járművet, 106 nagy kaliberű géppuskával felszerelt gépkocsit, valamint mintegy 800 terroristát semmisítettek meg. A tábornok arról számolt be, hogy Oroszország egy hónap alatt csaknem 300 tonna élelmet és gyógyszert juttatott el a terroristák által körülvett Deir-ez-Zór városba.

(MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 22. 07:59
Akkor Asszad marad?
választópolgár
2017. augusztus 22. 00:08
Ebből a lényeg annyi,hogy újjabb tömegek fognak nyugatra migrálni.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 21. 22:46
Minden különösebb részrehajlás nélkül, bármilyen pártállású kommentelőnek: Közel 6 éve zajlik polgárháború Szíriában. Nyilvánvalóan nem szír ötlet alapján, tekintve, hogy a 2011-ben, az ellenzék által megrendezett Harag Napján pontosan 0 fő jelent meg. A világ legkisebb tömegtüntetése... Aztán csak sikerült kirobbantani a háborút. Megjelent az IS. (Leánykori nevén a mérsékelt ellenzék.) Rövidesen lángolt Szíria (A Közel-Kelet addig egyik legjobban prosperáló országa.) és újra lángolt fél Irak. Plusz tombolt a terror a környéken mindenhol. Szíria, Törökország, stb... Romba dőlt több ezer település, köztük egy sor több százezres nagyváros. Meghalt minimum 5-600 ezer ember, a zöme vétlen civil. Megsebesült vagy egymillió. Földönfutóvá vált vagy 5-6 millió szíriai, iraki. Emberek sokaságát fejezték le, égették el élve, taposták agyon harckocsival, meg még a fasz tudja mit nem műveltek. Menekültek lepték el Európát, ezrével fulladtak vízbe, kamionokba, megjárták a poklot. Az IS ihlette barmok merényletek sorozatát követték el Európában, mintegy félezer embert ölve meg legalább. Egymásnak ugrott egész Európa, aranykorukat élik a véresszájú demagógok. Miért? Mi a fasz értelme volt ennek az egésznek? Lassan Szíriában leverik az IS-t. Fájó szívvel ugyan, de az USA is kénytelen lesz Irakban véget vetni a balhénak. Aztán ott tartunk, ahol 6 éve. Leszámítva az állati pusztítást. Mindezt miért? Mert anno kitalálta 1-2 állat Washingtonban, hogy neki nem tetszik ez az Aszad gyerek. (Aki alapvetően jóval barátságosabb figura volt, mint az apja és határozottan a demokrácia irányába kormányozta országát.) Most mi lehet a véleménye azoknak, akik mindezt elindították? Ez nem jött össze. Faszom... Na majd legközelebb.... Szerintem ezek szarabb alakok, mint az IS legvadabb gyilkosai. Köszönjük USA!
VakzKommondor
2017. augusztus 21. 22:09
Hát a ruszkik sokkal jobbak. Mi csak tudjuk!! Nem igaz nertarsak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!