Martin Schulz: A német táradalom egy „bevándorlótársadalom”

2017. augusztus 15. 22:41

A német társadalom egy „bevándorlótársadalom”, ez a realitás – jelentette ki Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje.

2017. augusztus 15. 22:41

Az egyik legfontosabb feladat most Németországban, hogy egyenlő esélyeket teremtsenek a migrációs háttérrel rendelkező és nem rendelkező embereknek, el kell érni, hogy ne a származás határozza meg valakinek a sorsát és a jövőjét – mondta Martin Schulz,  a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje a DIW német gazdasági kutató intézet, valamint a berlini integráció- és migrációkutató intézet (BIM) keddi közös rendezvényén tartott előadásában.

Bevándorlótársadalom

Eljött az idő, hogy igazságosabb legyen a társadalom, ehhez az első lépés, hogy az oktatás minden gyereknek egyenlő esélyeket teremtsen. Ezért több pénzt kell fordítani az oktatásra, ingyenessé kell tenni a bölcsődétől a főiskoláig minden intézményt, és meg kell erősíteni a szakmai képzést – jelentette ki Schulz.

Azt hangoztatta, hogy Németországnak fel kell ismernie, hogy a sokszínűségből csak profitálhat, ezért az országban élő embereket egységes társadalomként kell kezelni, és nem szabad a bevándorlókat külön csoportként emlegetni. A német táradalom egy „bevándorlótársadalom”, ez a realitás. A konzervatív politikusok ezt nem fogadják el, ezért mindig „rólunk és róluk” beszélnek, emiatt pedig nem tud egy modern társadalompolitika kialakulni – mondta a kancellárjelölt.

Integráció

Schulz problémának nevezte, hogy az integráció címszó alatt minden migrációs háttérrel rendelkező embert egy „kalapba dobnak be”. Pedig integrációról csak a nemrég érkezettek esetében lehet beszélni, a generációk óta Németországban élőkkel kapcsolatban már a minél jobb esélyek teremtéséért és a diszkrimináció leküzdéséért kell dolgozni. Szólt arról is, hogy jelenleg a bevándorlással kapcsolatos feladatok túlságosan sokfelé vannak osztva a német kormányban, ezért az SPD az integrációval foglalkozó szakminisztériumot hozna létre.

Németországot egy toleráns társasházhoz hasonlította, amelynek világos házirendje van, ez a házirend pedig nem más, mint az alaptörvény. A ház lakóit, azaz a társadalmat meg kell védeni, de nem a migrációs háttérrel rendelkező emberekkel szemben, hanem a valódi ellenségektől, a demokrácia támadóitól. Az integrációs politikát tehát nem szabad összekeverni biztonsági kérdésekkel – mutatott rá.

Újfent hangsúlyozta, hogy a migráció nem kizárólag német, hanem közös európai probléma, és szükség van Németországban és Európában is egy egységes bevándorlási és menekültpolitikára. Emellett meg kell szüntetni a migrációt kiváltó okokat a származási országokban, ehhez pedig együtt kell működni az afrikai államokkal – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 17. 06:56
Milyen humánus ez a baloldal. Bár a nyugdíjammal lettek volna ennyire humánusak nem migrált volna a fele nyugdíjam Bokros Lalyos Budapest Baankjába.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 16. 11:27
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Csigorin
2017. augusztus 16. 11:21
"Emellett meg kell szüntetni a migrációt kiváltó okokat" A migracio kivalto okai az ilyen idiotak mint te meg a Mutti. En nem vagyok olyan radikalis hogy meg akarjalak szuntetni benneteket fizikailag, de mint politikai tenyezot mindenkeppen.
Peter8811
2017. augusztus 16. 11:19
Igy van az oroszok is bevándoroltak, az USA is, az angolok is, és a franciák is. Schulz itt szerepel a Különben dühbe jövünk című filmben 19:34-nél https://www.youtube.com/watch?v=xHhqsbbjm4Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!