Líbiai késelt Lipcsében

2017. augusztus 09. 15:17

Konyhakéssel támadott meg egy líbiai férfi egy idősebb nőt kedd délután, a lipcsei főpályaudvar közelében – számolt be a Welt.

2017. augusztus 09. 15:17

Egy konyhakéssel támadt rá egy 28 éves líbiai férfi egy 56 éves nőre kedd délután, a lipcsei főpályaudvarhoz közeli parkban – írja a Welt. Az egyébként ittas nő a támadás következtében súlyosan megsérült a vállán és a karján, emiatt őt korházba szállították. 

A líbiai férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen drogdílerként tartották számon a rendőrök, valamint tudták azt is, hogy követett már el súlyos testi sértést, börtönben azonban még nem ült. 

A rendőrök a késelőt egy közeli padnál vették őrizetbe. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a támadó amfetamin hatása alatt volt. A szóvivő szerint a támadó és a sértett futólag ismerte egymást, ugyanis a támadó korábban már többször kínált a sértettnek kábítószert. 

A Welt leírása, valamint a rendőrségi tájékoztatás alapján késelésbe torkollot veszekedésnek tűnik az eset, és nem radikális iszlamista támadásnak.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára, Boczkó Gábor még július végén, a lipcsei vívó világbajnokságot követően arról számolt be, hogy Lipcse főterén folyamatosak a szerinte migránsokhoz köthető rendbontások, ezért a csapat nem mert egyedül közlekedni a világbajnokság alatt. Boczó akkor azt nyilatkozta, hogy tanúja volt annak is, amikor „valaki egy nagy bozótvágóval hadonászott”.

A megbízott főtitkár állításai nagy port kavartak Magyarországon, a 444 ugyanis megkereste lipcsei rendőrséget és a városvezetést, akik teljesen más verzióval álltak elő a történtekről. A lipcsei rendőrség azt ugyan elismerte, hogy valóban volt vita egy helyi parkban egy észak-afrikai pár között, de szerintük bűncselekmény nem történt és arról sem tudtak, hogy bárki bozótvágóval hadonászott volna. A városvezetés részéről pedig Matthias Hasberg, a városi önkormányzat szóvivője nyilatkott, aki azt mondta, hogy „Lipcse egy biztonságos város, ahol az emberek nappal és éjszaka is szabadon mozoghatnak. Semmiképpen sincs szükség arra, hogy kizárólag és csak csoportosan kellejen átmenniük a városon, még a magyar sportolóknak sem.” Az önkormányzati szóvivő azokat a kijelentéseket, miszerint valaki bozótvágóval hadonászott, „kitalációnak” minősítette.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 23:43
Tehát lássuk csak: Van egy migráns, akiről a rendőrség tudja, hogy kábítószer árus és már többször késelt. De még sose ült érte (fogadni mernék, hogy ezért az esetért sem fog). Azt ugyi, senki nem meri állítani a kiröhögés veszélye nélkül, hogy csak ez az egy él ott. Tehát elmondhatjuk, hogy Lipcsében ilyenek szabadon járnak-kelnek. De amikor a magyar vívócsapat vezetője ezt szóvá teszi, azt azonnal kacsának minősíti az NDK-s rendőr elvtárs. Mer' ugyi a mundér becsülete fontosabb, mint az igazság, meg a biztonság. Abból, hogy még sosem tartóztatták le ezt a késelőt, arra következtetek, hogy este az NDK-s rendőrök ki se mernek menni az utcára. Egyrészt, mert machete ellen nem kaptak önvédelmi kiképzést, másrészt ha tudnának is védekezni ellene, a sajtó azonnal ellenük hangolná a közvéleményt és őket függesztenék fel. Németország 2017. Most akkor tegye fel a kezét az, aki szerint a németek (meg a svédek) jelenleg élő populációja megfelel a "homo sapiens" faj kritériumainak.
pitypang1125
2017. augusztus 09. 21:56
Csak műteni akart az agysebész!
zakar zoltán béla
2017. augusztus 09. 21:23
Friss hír: """"" Lipcsei NDK-s állampolgár késelt Tripoliban a Nyílt társadalom nevében a zárt utcán....""""""- csAlfa Newz!
noMores
2017. augusztus 09. 18:36
Ezt latta Boczko Gabor elvtars!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!