Az orosz légierő több száz terroristával végzett

2017. augusztus 21. 08:35

Az Iszlám Állam a szíriai Deir-ez-Zór tartományban vonta össze erőit, amikor az orosz légierő lecsapott. Kétszáznál több terroristát semmisítettek meg a támadásban.

2017. augusztus 21. 08:35

Az orosz légierő az Iszlám Állam terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. A tárca közleménye szerint a harci gépek kétszáznál több fegyverest, több mint húsz, nagy kaliberű géppuskával felszerelt terepjárót, páncélozott harcjárművet és harckocsit, illetve lőszerszállító teherautókat likvidált. 

A közlemény rámutatott, hogy Deir-ez-Zór tartományban igyekeznek összpontosítani erőiket azok a terroristák, akiket a szíriai hadsereg és az orosz légierő szorított ki Rakka tartomány déli és Homsz tartomány nyugati területeiről.

Az Iszlám Állam szétzúzása Deir-ez-Zórnál a nemzetközi terrorcsoport stratégiai vereségét fogja jelenteni a Szíriai Arab Köztársaságban” – áll a tárca tájékoztatójában.

Az Iszlám Állam az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedett az orosz légierő által támogatott szíriai hadsereggel, valamint a Washington vezette koalíciós erők támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezettel vívott harcban. A minap a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) is arról számolt be, hogy a meghátráló dzsihadisták Deir-ez-Zórba csoportosítják át erőiket, és a szíriai hadsereg következő célpontja e tartomány visszaszerzése lesz.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2017. augusztus 21. 14:12
Örülök, csak így tovább.
Mystes
2017. augusztus 21. 13:23
ha megfigyeljük, az IÁ területe egy etnikailag/történelmileg/vallásilag egységes tömb - amit a nyugatiak szabdaltak szét határokkal anno. a mostani "terroristák" ennek helyreállításáért küzdöttek. a természetesség kialakításáért. olyan ez, mintha az egységes magyarországért küzdőket terroristának neveznék. az IÁ ellen egységesen fellépő nagyhatalmaknak kurvára magukba kellene nézniük!
biga0771
2017. augusztus 21. 10:23
Putyin az Isten ! :) (Y)
Csigorin
2017. augusztus 21. 10:15
Megy ez. Meglep hogy a nyugati media vegre terroristakrol beszel es nem mersekelten demokratakrol mint eddig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!