Tízezrek élnek elképesztő körülmények között Moszulban

2017. július 01. 20:18

Lassan befejeződik az Iszlám Állam kezén lévő Moszul nyugati részének az ostroma. A civilek füvet esznek, hogy ne halljanak éhen a harcok alatt.

2017. július 01. 20:18

Moszul nyugati részében még mindig folynak a harcok. Az ENSZ becslése szerint a dzsihadisták által uralt városrészben több tízezer civil élhet elképesztő körülmények között. Élelem nincs, a lakók gyakran füzet esznek, hogy elkerüljék az éhhalált.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 02. 21:27
Az persze nem hír, hogy ma reggel 3 öngyilkos merénylős teherautó robbantott Damaszkuszban. Mivel a biztonséági erők megakadályozták, hogy elérjék a célpontjaikat így "csak" 19 halott és 20 sebesült van, a többségük civil. 2 a Roundabout repülőtér közelében robbantott, egy pedig az al-Tahrir térnél.
Akitlosz
2017. július 02. 20:11
Bezzeg, amikor az Iszlám Állam foglalta el Moszult ilyen nem volt! Az irkai hadsereg előzékenyen megpucolt, nyilván csak azért, hogy a lakosságot megkíméljék a harcoktól és az éhezéstől. Még pénzt és aranyat is bőven hagytak a moszuli bankban, nehogy szükséget szenvedjen az Iszlám Állam és lakossága.
választópolgár
2017. július 02. 11:07
Alapkérdés amit senki nem tesz fel: ha egy népcsoport bármilyen okból, fejlődésképtelenségből, szellemi visszamaradottságból, + vallási dogmatika által keretbe szabott életmódból több száz év alatt nem tud önálló, önellátó és önfenntartó "ne adj Isten" fejlődő társadalmat és civilizációs berendezkedést létrehozni és fenntartani, SAJÁT MAGA SZÁMÁRA, helyette lelakja a sajátját és/vagy túlszaporodik, majd fogja magát és vagy sajnáltatva magát szomorú szemekkel vagy, erőszakosan átköltözne a készbe, amiért nem dolgozott meg, amit más népek saját szorgalmukból tudásukból és tehetségükből hoztak létre és védték meg örökítették át és áldozták az életüket háborúkban generációkon keresztül GYERMEKEIK SZÁMÁRA. Ott a félreértelmezett "humanitásból"(?) a média által agymosott és megfélelmített társadalomtól kiköveteli, kihasználja a bőkezű ellátási rendszert, ami szerinte "jár",(?) EGYETLEN VARÁZSSZÓRA HIVATKOZVA: "MENEKÜLT VAGYOK". Majd egyetlen dologra koncentrál: hogy mint a kakukkfióka DIREKT arra törekszik, hogy túlszaporodja az őket befogadó jólétben elkényelmesedett, hülyeségig "polkorrekt" sőt idióta öngyilkos szinten naív emiatt életképtelen népeket,(mert különben mit fog szólni bankimun meg a "világ közvéleménye") majd az abszurditást csúcsrajáratva pofátlanul azt a társadalmi berendezkedést követeli robbantgatással, és primitív terrorral, amiben ő sem élt meg, ami neki sem működött, amiben otthon is éhen döglött, tehát fejlődésképtelenségét is idehozva sáska módra lepusztítja és lelakja minden szinten és téren sec perc alatt rombolja és zilálja szét ezt az újonnan elfoglalt szállásterületét is, miközben hálából az őt befogadó európai álompolgárokat terrorizálja és robbantgatja. ez neked nem tetszik? Akkor majd a jóságos eu védelmi pénzt fog követelni tőled, ha nem akarod "befogadni" őket.Támogatások megvonása stb. Apropó...alapkérdés mert én még mindig itt tartok: Miért is tartozom én felelősséggel, "humanitárius befogadási kötelezettséggel" (???) a saját gyermekeim helyett azzal a primitív afrikaival, arabbal vagy pirézzel szemben aki 8-10 gyereket gyárt ész nélkül a semmibe akit nem tud eltartani?
3M..
2017. július 01. 23:28
Ők valójában boldogok. A demokrácia első hírnökei. Remélem hogy hamarosan Iraknak is legalább 3, vagy 4 demokratikus kormánya lesz, mint Líbiának. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!