Összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Jeruzsálemi harcok miatt

2017. július 23. 15:28

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn, a Mecsetek terénél felállított biztonsági kapuk miatt kirobbant Jeruzsálemi harcok miatt.

2017. július 23. 15:28

A palesztinok és az izraeli biztonságiak több mint egy hete tartó összecsapásainak már hét halálos áldozata van – tudósít az Euronews. Nem csak Jeruzsálemben lángolt fel a konfliktus, Ciszjordániában is folyamatos a harc az izraeliek és kődobáló palesztinok kisebb-nagyobb csoportjai között.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. július 24. 05:43
Harcok..... Egyik oldalról kövek, csúzlik, a másik oldalról meg lelövi őket a világ egyik legmodernebb hadserege. Ez nem harc... Céllövészet.. Az ENSZ BT-nek a világon semmi értelme, ha Izrael érintett az adott ügyben. Az USA vétója bármilyen Izrael elleni nyilatkozatot megakadályoz. Ha meg nem, akkor mi van? Ki kéne üríteni a megszállt területeket? Ki. Tilos lenne új telepek építése a megszállt területeken? Igen. Le kéne bontani egy csomó telepet a megszállt területeken? Igen. Izrael leszarja? Vastagon. Ennyi. Minek erőlködni? Főleg mióta ez a kese, pszichopata állat a főnök az USA-ban, Izraelnek szabad keze van. Várom, hogy mikor jelentik ki, hogy a Földközi tengertől délre minden szárazföld Izrael tulajdona. A Bibliára alapozva a területi követelésüket...
szancso
2017. július 24. 04:24
Mind a világ összes zsinagógájában, mind a világ összes mecseteiben a tóra és a korán felolvasása helyett Shlom Sand jeruzsálemi történész professor könyvét - a Die Erfindung des jüdisches Volkes - kellenne felolvasni. Nagyban hozzájárulna a népek egymás közötti megértéséhez.
Pikkelő
2017. július 23. 18:08
Mindig csodáltam azokat, akik két sémi nép vitájában akarnak igazságot tenni.
zazriveczazseni
2017. július 23. 18:02
Az arab provokáció előre megtervezett (mint minden esetben), a rendőrök meggyilkolásáról tudták nem marad következmény nélkül, sajnáltatni akarják magukat de ezt csinálják már több mint 70 éve. Mi lenne Abbasszal , ha béke lenne? Mi lenne a HamaSSzal, ha béke lenne? Mi lenne a sok véres szájú arab vezetővel, ha béke lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!