Megtalálhatták az ISIS-hez csatlakozó, eltűnt német lányt

2017. július 20. 12:47

Tizenöt éves korában szökött el a szászországi Pulsnitzból az interneten keresztül radiklaizálódott lány. Azonosítása még folyamatban van.

2017. július 20. 12:47

Iraki katonák találhatták meg azt a 16 éves német lányt Moszulban, aki egy évvel ezelőtt tűnt el Szászországból – számolt be a Bild. Moszul elfoglalásakor egy romos ház alól menekítette ki a sebesült lányt a hadsereg.

A helyi viseletnek megfelelően öltözött fiatal lány nem válaszolt a katonák kurdul feltett kérdéseire. Ellenben az egyik iraki katona német beszédére azonnal reagált. A helyiek kikérdezése után derült ki az irakiak számára, hogy a lány nem a szervezet által szexrabszolgaként használt jezidi nő és nem is civil. Kiderült, hogy a katonák elől az Iszlám Állam több tagjával együtt egy alagútba menekült, közvetlenül megtalálása előtt.

Nagy valószínűséggel a tavaly eltűnt, szászországi származású Linda W.-t találta meg a hadsereg, a róla készült fotó is ezt erősíti meg. A Németországban csak „ISIS-Mädchen”-ként elhíresült fiatal az interneten keresztül radikalizálódott, felvette a muszlim hitet, majd elutazott Isztambulba, onnan pedig Szíriába. Azóta nem hallottak felőle. Ha bebizonyosodik, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz, nyomozás indul ellene hazájában.

Az iraki biztonsági erők a múlt héten 20 dzsihadista nőt vettek őrizetbe Moszulban, közülük öt német volt. 

(Fotó: Corriere)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karpo
2017. július 21. 10:07
micsoda szemöldök.
br-o
2017. július 21. 08:36
Ezt az eufemizmust! Nem megtalálták! Elfogták!
Wotan
2017. július 20. 21:25
Elég büntetés neki hogy átmegy rajta a fél iraki hadsereg
III. Öreg Banya
2017. július 20. 16:58
Kivégezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!