Eldőlt: Románia Patriot rakétavédelmi rendszert vásárol az USA-tól

2017. július 26. 13:18

Közel négymilliárd dollárjába fog kerülni a románoknak.

2017. július 26. 13:18

Eldőlt, hogy Románia Patriot rakétavédelmi rendszert vásárol az Egyesült Államoktól, a csaknem négymilliárd dolláros vételár első részletét pedig idén novemberben tervezik kifizetni – derült ki Adrian Tutuianu román védelmi miniszter szerdai bukaresti sajtóértekezletén.

A washingtoni külügyminisztérium két hete közölte, hogy a Pentagon elvi hozzájárulását adta a korszerű légvédelmi rendszer Romániába telepítéséhez. A bejelentés akkor meglepetést okozott Bukarestben, mivel a sajtó még arról cikkezett, hogy alternatívaként olyan, az európai MBDA által gyártott Aster rakétaelfogók beszerzése is felmerült, amilyeneket az olasz és francia hadsereg használ. Tutuianu szerint még nem kezdődtek meg Patriot-beszerzés műszaki és pénzügyi feltételeit véglegesítő tárgyalások, de Bukarest nem számol más megoldással.

(MTI)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. július 28. 17:57
Ki lehet valahogy cselezni ezt a rendszert?
br-o
2017. július 27. 10:56
Erre rá kellett volna csatlakozni. Közös beszerzéssel olcsóbb ár. Plusz a hadiipari lobbisták puhították volna nekünk Washingtont.
Ultima Ratio
2017. július 27. 09:25
A hülyék! Ahelyett, hogy 40 éves szovjet technikát újíttatnának fel a ruszkikkal tízszeres áron! majd mi megmutatjuk hogy kell ezt!
doxi
2017. július 27. 08:38
Ahelyett, hogy régi MI helikoptereket, vagy metrókocsikat vennének a ruszkiktól. Ja és még egy kulacsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!