Szerb elnök: Belgrád nem fog szankciókat bevezetni Moszkvával szemben

2017. június 23. 15:12

Aleksandar Vucic szerb elnök azt nyilatkozta, Szerbia európai integrációja nem befolyásolja a Moszkvával fenntartott jó viszonyt.

2017. június 23. 15:12

Szerbia stratégiai célja az európai integráció, ez azonban nem befolyásolja az Oroszországgal fenntartott jó viszonyt, Belgrád például nem fog szankciókat bevezetni Moszkvával szemben – jelentette ki Aleksandar Vucic szerb elnök pénteken Belgrádban a Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettessel folytatott tárgyalásán. A péntek délelőtti találkozóról kiadott közlemény szerint Rogozin reményének adott hangot, hogy hamarosan megérkezik Szerbiába az a hat MiG-29-es vadászgép, amelynek megvásárlásáról decemberben Moszkvában tárgyalt az akkor még miniszterelnöki funkciót betöltő Aleksandar Vucic és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A szerb kormány korábban közölte, hogy Belgrád voltaképpen ajándékba kapja Oroszországtól a vadászgépeket, Belgrádnak csak a felújítási költségeket – 185 millió eurót (57 milliárd forint) – kell kifizetnie. Szerbia katonailag semleges ország, és a politikusok nyilatkozatai szerint a jövőben sem kíván sem a nyugati, sem a keleti katonai tömbhöz csatlakozni.

Dmitrij Rogozin azért érkezett Belgrádba, hogy részt vegyen Aleksandar Vucic hivatalos beiktatási ünnepségén, amelyet péntek este tartanak mintegy ötezer meghívott részvételével.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!