Most-Híd a Fico kormány brüsszeli kirakata

2017. június 20. 14:59

Brüsszel köztudottan nem szeret foglalkozni kisebbségi problémákkal, nyelvhasználattal, jogvédelemmel stb. Ezt előszeretettel átpasszolja tagországi hatáskörbe!

2017. június 20. 14:59
Száraz Dénes

„Fico szempontjából a Most-Híd kormányszerepe kimondottan előnyökkel jár Brüsszelben! Persze, azt is tudja mindenki, hogy Bugárék számára sem előnytelen vállalkozás a kormányzás. Kölcsönös tehát a lelkesedés egymás iránt, igyekeznek is lenyelni minden menetközben közéjük ugró békát, illetve kárpótolni a másik felet, ha a helyzet úgy kívánja. (...)

Brüsszel köztudottan nem szeret foglalkozni kisebbségi problémákkal, nyelvhasználattal, jogvédelemmel stb. Ezt előszeretettel átpasszolja tagországi hatáskörbe! Ódzkodik bármilyen uniós szintű kisebbségi jogvédelmi rendszer kialakításától! Ezért nagy öröm tölti el, ha egy olyan tagországában, ahol számottevő őshonos nemzeti kisebbség él, nemzetiségeket is képviselő párt kormányszerephez jut.

Ilyenkor fellélegez, oldják meg otthon, mondjuk a szlovák parlamentben a felmerülő vitás kérdéseket. A brüsszeli kéjes örömet ráadásul az is fokozhatja, hogy a kormányszerephez jutott félig-meddig kisebbségi párt egyben uniós érdekeket is képvisel, mondjuk, a kötelező migránskvóta ügyben.

A kérdés az, hogy a felvidéki magyarokat Brüsszel, Fico és Bugár elégedettsége mennyire érinti? Egyáltalán érinti-e?”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2017. június 20. 16:54
A pitiáner kis tótok, akiket ezer évig védtünk a szláv tengerbe való beolvadástól eltüntetik a magyar kisebbséget. A Jóisten verje meg őket ezért!
balbako_
2017. június 20. 16:28
Mi ebben a furcsa? Soros taknyait sem érdekelte soha az őslakosok jogfosztása.
Ellensúly
2017. június 20. 16:14
A Most-Híd a szélsőjobboldali szlovák kormány européer pántlikája.
Hanita
2017. június 20. 15:22
Ez sajnos így van, de kellenek ehhez magyarok is. Bugár féle csapat beállt a sorba némi aprópénzért, a magyarlakta vidékek meg elvannak harmincéves állapotban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!