Parkolópályára került a brit koalíciós megállapodás

2017. június 15. 09:23

Mégsem jelenti be Theresa May az északír konzervatív Demokratikus Unionista Párttal kötendő megállapodást, az ellenzék vezetője nonszensznek nevezte a kialakult helyzetet. Eközben keresztény hite miatt lemondott a harmadik erőnek számító Liberális Demokrata Párt elnöke, Tim Farron is.

2017. június 15. 09:23

A brit Konzervatív Párt és az északír Demokratikus Unionista Párt mégsem jelenti be a kisebbségi kormányzásról szóló megállapodását csütörtökön, írja a The Guardian. A toryk az egyezség bejelentését a Grenfell-torony szerdai leégése miatt halasztották el. Theresa May emellett tárgyalásokat akar folytatni a másik nagy északír párttal, az elszakadáspárti Sinn Féinnel, illetve több kisebb regionális párttal is. 

A labilis brit politikai helyzet miatt a királynő hétfőre tervezett alsóházi beszédét is el kellett napolni. Az ellenzék vezetője, a munkáspárti Jeremy Corbyn „nonszensznek” nevezte, hogy nem lehet tudni, mikor lesz működőképes kormánya és parlamentje az Egyesült Királyságnak.

Mindenkit meglepetésként ért továbbá az állandó harmadik erőnek számító Liberális Demokraták elnökének, Tim Farronnak szerdai lemondása. Farron keresztény hitét tartotta összeegyeztethetetlennek a politikai párt vezetésével. Úgy nyilatkozott „Számomra lehetetlenné vált 2017-ben egy progresszív, liberális párt politikai vezetőjének lenni, és egyben hithű keresztényként, a Biblia tanításai szerint élni.” A liberális pártvezető utódlásáról már megkezdődtek a találgatások.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2017. június 15. 10:41
"Mindenkit meglepetésként ért továbbá az állandó harmadik erőnek számító Liberális Demokraták elnökének, Tim Farronnak szerdai lemondása. Farron keresztény hitét tartotta összeegyeztethetetlennek a politikai párt vezetésével. Úgy nyilatkozott „Számomra lehetetlenné vált 2017-ben egy progresszív, liberális párt politikai vezetőjének lenni, és egyben hithű keresztényként, a Biblia tanításai szerint élni.” " Oké tényleg "WOW", BIG respect! :)
NemSzűrt
2017. június 15. 10:28
Ez az egész cirkusz nagyon úgy néz ki, mintha az egyébként maradás párti konzervatívok a népszavazás óta annak módját keresnék hogyan hátrálhatnának ki arcvesztés nélkül az általuk kezdeményezet kilépési folyamatból.
SonGoku nagyfaterja
2017. június 15. 10:08
Bruhaha, erre rábasztál Teri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!