Közel 2000 ember telepítettek már ki a spanyol erdőtűz miatt

2017. június 26. 08:14

Szombat este kapott lángra a bozót az ország déli tengerpartján, és mostanra elérte a közeli nemzeti parkot is.

2017. június 26. 08:14

Vasárnap estig több mint 1800 embernek kellett elhagynia otthonát, illetve a kempingeket és szállodákat a spanyolországi erdőtűz miatt. Még szombaton este  kapott lángra a bozót az ország déli tengerpartján, Moguer közelében, és mostanra elérte a közeli nemzeti parkot is. A tűz nagyon gyorsan terjed egyszerre három irányban is.

A tüzet több több száz tűzoltő, és összesen 23 repülőgé, illetve helikopter próbálja megállítani, de a hadsereg is részt vesz az oltásban. Mentik az állatokat is a Doñana nemzeti parkból, ahol többféle védett faj is honos.

A hatóságok egyelőre nem zárták ki a gyújtogatás lehetőségét, de valószínűbbnek tartják, hogy a nagy meleg és a szárazság áll a tűzvész hátterében Andalúzia legnyugatibb tartományában, Huelvában.

A szomszédos Portugáliában hatvannál is többen haltak meg az ország középső részén támadt erdőtűzben egy héttel ezelőtt – közölte az Euronews.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!