Kétmilliárd fontot követel az északír DUP Maytől

2017. június 23. 13:06

Az északír DUP 36 órára felfüggesztette a kommunikációt May pártjával, miután kijelentette: a Konzervatív Párt költsön kétmilliárd fontot Észak-Írországra, különben nem támogatják a felálló kisebbségi kormányt.

2017. június 23. 13:06

A Demokratikus Unionista Párt a héten fogalmazta meg igényét, miszerint szeretné, ha a kormány 1 milliárd fontot költene az északír egészségügyre és további 1 milliárdot az infrastruktúra fejleszésére támogatásukért cserébe – írta a Telegraph. A Downing Street ezután hiába próbálta elérni az unionistákat, akik 36 órára minden konkatktot megszakítottak konzervatív partnereikkel.

„Lehetséges, hogy nem leszünk képesek megállapodni” – ismerte el Damian Green, az északír párttal való egyeztetések vezetője és May jobbkeze. A kemény feltételek az északír párt részéről felvetik a kérdést a konzervatívokban, hogy a két párt a következő öt évben hogyan tudna hatékonyan együtt dolgozni a kormányban. 

A DUP követelése a teljesítés esetén hatalmas terheket róna a brit állampolgárokra. Minden egyes font befektetés Észak-Írországban 35 fontnyi plusz adót jelentene az angliai, walesi és skót állampolgároknak. 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pofa Benő
2017. június 24. 10:40
Észak-Írországot vissza kell adni Írországnak. Ennyi.
abraxas
2017. június 23. 17:45
Az írek annak idején majdnem 20 milliárd fontot kaptak (egy fejlesztési alap formájában) cserébe azért, hogy felhagynak a robbantásokkal...
Gregorius
2017. június 23. 17:01
Nem hittem, hogy a DUP ennyire nyíltan zsarol....Lesz még May-nek elég baja velük, ha egyáltalán hatalmon tud maradni.
ÁrPi
2017. június 23. 16:19
"Minden egyes font befektetés Észak-Írországban 35 fontnyi plusz adót jelentene az angliai, walesi és skót állampolgároknak. " EZ hogy jön ki ,kedves egyeztető?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!