Bizalmatlansági indítvánnyal távolíthatják el a román kormányfőt

2017. június 15. 16:44

Sorin Grindeanu miniszterelnökkel szemben a szociálliberális többség várhatóan hétfőn terjeszt be bizalmatlansági indítványt.

2017. június 15. 16:44

Bizalmatlansági indítványt terjesztenek be a román parlamentben Sorin Grindeanu miniszterelnök ellen, aki megtagadta, hogy lemondjon tisztségéről – erről román médiaértesülések szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága döntött csütörtöki ülésén.

A PSD vezetőségében azt is egyhangúlag megszavazták, hogy Grindeanut megfosztják párttagságától. A PSD-ALDE szociálliberális parlamenti többség várhatóan hétfőn terjeszti be a bizalmatlansági indítványt.Romániában azt követően alakult ki kormányválság, hogy a koalíciós pártok a kormányprogram végrehajtásának késésére hivatkozva szerdán megvonták bizalmukat Sorin Grindeanu kabinetjétől, a miniszterelnök azonban bejelentette, hogy nem hajlandó lemondani.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!