Több milliárd eurós bírságot kapott a Google az EU-tól

2017. június 27. 14:22

Közel 3 milliárd eurós bírságot vetett ki az Európai Bizottság a Google-ra, amiért saját ár-összehasonlítójának versenytársait hátra rangsorolta keresőjében.

2017. június 27. 14:22

2,42 milliárd eurós bírságot vetett ki az Európai Bizottság a Google-ra, mivel a cég megsértette az EU trösztellenes szabályait.

Margrethe Vestager versenypolitikai biztos szerint a társaság jogsértő előnyt biztosított saját szolgáltatásának, amikor keresőmotorja piaci erőfölényét kihasználva előnyben részesítette a Google ár-összehasonlítót versenytársaival szemben.

A szolgáltatás versenyképessége nagyban függ az általa generált forgalomtól: minél nagyobb, annál több a kattintás és így a bevétel. Az Európai Bizottság szerint a Google már 2008 óta emeli a saját összehasonlítója forgalmát, de nem a szolgáltatás minőségét fejlesztette, hanem a keresőrendszerében a találati lista elején jelenítette meg a saját ár-összehasonlítójából származó találatokat míg versenytársaiét hátra tette. Még a legerősebb riválisok találatai is csak a lista negyedik oldalán jelennek meg átlagosan.

A cég fontolóra veszi a fellebbezést az ügyben – közölte Kent Walker, a Google alelnöke.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. június 27. 17:11
A Google most visszakapja azt, amit ügyködött az EB-ben, hogy a Windowsba kerüljön be lényegében ingyenes Google Chrome reklám. A sors fintora, hogy ugyan azzal a váddal szembesül és azoktól akiket annó felheccelt a Microsoft ellen. Amikor cégóriások egymás torkának esnek és mivel nem boldogulnak a másik ellen ezért felfogadnak olyan külső verőlegényeket, mint az Európai Bizottság, akikkel minden szakmai dologról eltudnak hitetni bármit meg azoknak az ellenkezőjét. Pincér! Egy kávét legyen szíves.
аvmanster
2017. június 27. 16:39
egyébként szánalmasan festenek ezek a brüsszeli arcok. ez a kép is merő borzalom.
аvmanster
2017. június 27. 16:37
mit is szokás hasonló esetben fröcsögni brüsszelből? "középkori, begyepesedett adó konzervatívok, akik nem értik az modern kort, ezért bírságolnak" "Google nélkül visszaesne az EU az 1990-es évek technikai színvonalára. te nem is lenne baj, ez való nekik." "védelmi pénzt szed a brüsszeli maffia a haladás képviselőitől"
zakar zoltán béla
2017. június 27. 15:39
Ezért ugrál a kép?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!