Alakul a brit kormányzat

2017. június 13. 17:06

A Konzervatív Párt és az északír unionisták megállapodásáról egyeztetett Theresa May brit miniszterelnök a DUP vezetőjével.

2017. június 13. 17:06

Az együttműködési megállapodásról egyeztetett kedden Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök és Arlene Foster, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) vezetője. 

A Downing Streeten tartott kedd délutáni megbeszélés után egyik fél sem tett hivatalos nyilatkozatot, de nem hivatalosan mindkét részről jelezték, hogy nem maradtak megoldatlan kérdések, Arlene Foster pedig Twitter-üzenetében közölte, hogy a tárgyalások rövid időn belüli sikeres lezárására számít.

A múlt heti előrehozott parlamenti választások eredményeként a konzervatívoké lett a legnagyobb alsóházi frakció, de a párt elvesztette abszolút többségét, így kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ebben a helyzetben a Konzervatív Párt a tervek szerint a legnagyobb észak-írországi lojalista erő, a DUP frakciójával együttműködve kormányoz tovább, mivel a két pártnak együttesen megvan az abszolút többsége az alsóházban.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ichneumon
2017. június 13. 19:11
A vicc az, hogy miközben a Munkáspárt úgy ünnepelt, mintha megnyerték volna a választást, a DUP által egy még a konzervatívoknál is konzervatívabb, hardcore jobbos erő került a kormányhoz. :D
zolizolizoltan
2017. június 13. 18:08
May már a múlt. Sürgősen keresniük kell valaki helyette a konzervatívoknak. Nem értem, hogyan juthatott el a miniszterelnökségig.
Mich
2017. június 13. 17:11
Kit érdekelnek ezek a balfácánok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!