Kurz veszi át az Osztrák Néppárt vezetését

2017. május 14. 19:55

Előrehozott választásokat sürget Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki vasárnap átvette az Osztrák Néppárt vezetését. Kurz elmondta, az ÖVP-től formailag független listával vágna neki a szocdemek és a szabadságpártiak elleni, őszre várható küzdelemnek.

2017. május 14. 19:55

Miután az Osztrák Néppárt elfogadta Sebastian Kurznak a pártelnöki mozgáskört bővíteni szándékozó hét követelését, rögtön meg is választották az Ausztriát a szociáldemokratákkal nagykoalícióban kormányzó jobboldali ÖVP vezetőjének a 30 éves külügyminisztert. Sebastian Kurz vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta, előrehozott választásokat sürget, aminek egy, a néppárttól formailag független, szélesebb összefogást sugalló Sebastian Kurz Listája - Az Új Néppárt nevű listával vágna neki. 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2017. május 15. 07:54
Tévedsz, barátom. Kurz annyira kiállt mellettünk, hogy még vitát is vállalt valamelyik német köztévében (ARD vagy ZDF, már nem emlékszem) ahol a berlini magyar nagykövettel együt, ellenséges túlerővel szemben védte a magyar álláspontot. Kurz elment a határig, amíg egy nagykoalícióban lévő miniszter elmehet.
tango47
2017. május 14. 22:56
Régóta az egyetlen normális politikusa az osztrák kormánynak. Drukkolhatunk neki.
öszödibeszéd
2017. május 14. 22:43
Ez jó hír, hamarosan jön a miniszterelnökség is. Herr Kurz wird bald Österreich's Ministerpräsident sein.
Lotti
2017. május 14. 21:53
A sógorok Fülese nagyon tehetséges fiú. Nem csak azért, mert Orbán migránspolitikájának lényegi vonásait viszi, de mindezt oly módon, hogy kevésbé konfrontálódik a "főnökséggel". 27 éves korában külügyminiszter, 30 évesen pártelnök, és még vannak távlatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!