Holokausztmúzeumot hoznak létre Bukarestben

2017. május 04. 15:05

A román kormányfő Jeruzsálemben bejelentette, hogy támogatják egy holokausztmúzeum létrehozását Romániában.

2017. május 04. 15:05

Sorin Grindeanu román miniszterelnök izraeli látogatása során tiszteletét tette Jad Vasem holokausztmúzeumnál és emlékközpontnál is – számol be az Agerpres román nemzeti hírügynökség.

„A múzeum létrehozására már ki is jelöltek egy épületet Bukarest belvárosában. Megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek a projekt kidolgozására létrehozott konzultatív tanácsnak. A múzeum létrehozását az Elie Wiesel Romániai Holokausztkutató Intézet fogja koordinálni” – jelentette be a román kormányfő a jeruzsálemi múzemnál.

Románia márciusig a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség egy éves soros elnökségét töltötte be.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
djcs
2017. május 04. 17:48
A kiszivárgott tervek szerint az első amerikai holdbázis 4 lakója közül 3 kőműves lesz, akik a holdon fogják felépíteni az első holokauszt emlékművet, a negyedik pedig a drágabolgárúr, aki napi 24-ben közvetíti az eseményt.
kjkj945
2017. május 04. 17:24
Porajmos múzeum mikor lesz???
packó_
2017. május 04. 17:01
Matias Carp könyve ír erről, Holokauszt Romániában. Meg sem fogják említeni, de lesz majd horthyfasizmus, karöltve a magyar ávos fattyakkal.
dave
2017. május 04. 16:59
Hurrá! Csináljatok a több százezer elüldözött magyarnak is, meg akiket lemészároltatok és akiket a dobrudzsai mocsarakban dolgoztattatok halálra! Megélhetési seggnyaló népség!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!