Románia: miniszterelnök-helyettes lehet Sevil Shhaideh

2017. január 03. 15:53

Klaus Iohannis román államfő ugyan visszautasította, hogy a muszlim Sevil Shhaideh-t jelölje az ország új kormányfőjének, de végül úgy tűnik, mégis kormánytag lesz belőle: a regionális fejlesztési és közigazgatási szaktárca vezetője, egyben miniszterelnök-helyettes lehet.

2017. január 03. 15:53

A miniszterelnök-jelöltként korábban Klaus Iohannis román elnök által elutasított iszlám vallású Sevil Shhaideh is tagja lehet az új román kormánynak, miután a szociáldemokraták miniszterelnök-helyettesi tisztségre javasolták kedden.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hozta nyilvánosságra a javasolt kormánytagok névsorát. E szerint Shhaidehet a regionális fejlesztési és közigazgatási szaktárca vezetésére jelölték, és ilyen minőségben lenne miniszterelnök-helyettes is. A PSD kisebbik koalíciós partnere, a liberális ALDE négy minisztériumot fog vezetni, ezek közül az egyik a külügyi tárca, amelynek élére a diplomáciában jártas, korábban már a tisztséget betöltő Teodor Melescanut javasolták.

A Sorin Grindeanu megbízott miniszterelnök-jelölt kormányáról szerdán fog szavazni a román parlament. (MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drágha Márió
2017. január 03. 16:21
A Şimička-féle Magyar Nemzet az új Népszabadság,ugyanakkor a magyar nemzet érdeke az,hogy Romániá
Senye Péter
2017. január 03. 16:17
Kilökték az ajtón, bemászik az ablakon.
Szúnyog
2017. január 03. 16:17
Érdekes: az amerikaiakat nem zavarja a szír férj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!