Iraki veterán vérengzett a floridai reptéren

2017. január 07. 17:46

A 26 éves Esteban Santiago korábban az Amerikai Nemzeti Gárda kötelékében Irakban is szolgált. Hazajövetele után mentális problémái voltak, de nem állt rendőrségi megfigyelés alatt. Az FBI nyomozóinak a támadást követően azt mondta, hogy hangokat hall, melyek arra buzdítják, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

2017. január 07. 17:46

Pénteken öten meghaltak, többen pedig megsérültek, amikor egy férfi lövöldözni kezdett a floridai Fort Lauderdale-Hollywood nemzetközi repülőtéren. Az elkövetőt azonnal elfogták, most pedig már az is kiderült, hogy ki is ő valójában.

A támadó Esteban Santiago, egy 26 éves férfi, aki az Amerikai Nemzeti Gárda tagja volt, korábban Irakban is szolgált. Hazajövetelét követően mentális problémái is voltak, de nem állt rendőrségi megfigyelés alatt. 

Az FBI nyomozóinak azt mondta, hogy hangokat hall, melyek arra buzdítják, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Testvére azt nyilatkozta róla, hogy pszichológushoz is járt.

Esteban Santiago Alaszkából érkezett Floridába. A repülőre feladott bőröndjéből a csomagkiadónál vette elő a fegyvert. Akkor vették őrizetbe, amikor kilőtte az első tárat, és cserélni akart. Nem tanúsított ellenállást, eldobta a pisztolyt, és lefeküdt a földre.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haaszkristof
2017. január 08. 08:49
Egy szomorú illusztráció arról, mit tehet a ("dicső")háború az emberrel :/
haaszkristof
2017. január 08. 08:49
Egy szomorú illusztráció arról, mit tehet a ("dicső")háború az emberrel :/
Text adósság
2017. január 08. 06:27
"Iraki veterán vérengzett a floridai reptéren" Vegyi fegyvert keresett, van ilyen.
-d(-_-)b-
2017. január 08. 01:33
"Meglepő módon" újfent egy fegyvermentes övezetben történt lövöldözés, ahol az embereknek esélyük sem volt megvédeni magukat. Nem véletlen, hogy a támadók rendre ilyen helyeket választanak (iskola, mozi, reptér). Látszik, mennyire bízhat az ember abban, hogy a kormány majd megvédi: a fegyvermentes övezetek lényege ugyebár az, hogy nem vihetsz oda fegyvert, cserébe a kormány majd megvéd. Ez most is kiválóan működött... A nyilvánvaló megoldás a fegyvertartás további szigorítása és további fegyvermentes övezetek létrehozása. Mint ahogyan a drogfüggőség gyógyítása is a még több drog szedésében, az állami túlkapások visszaszorítása pedig a még több megfigyelésben és még több adó beszedésében rejlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!