Szalonképessé tenné a négercsókot és a cigányszeletet az AfD

2016. december 30. 08:22

Strauss Cigánybáróját sem hívjuk Romabárónak, mi a baj a cigányszelettel? Alexander Gauland, a német AfD politikusa szerint túlzás, hogy a politikai korrektség miatt csokicsók néven hozzák forgalomba a négercsókokat.

2016. december 30. 08:22

A németországi jobboldali populista AfD második embere, Alexander Gauland ismét szalonképessé tenné két étel nevét. A cigányszeletként fordítható Zigeunerschnitzel egy paprikás szósszal leöntött rántott hús, a négerfejként fordítható Mohrenkopf pedig a négercsók. Gauland szerint túlzás, hogy „megtiltják az embereket, hogy négercsókot egyenek, na nem azért, mert nem finomak, hanem mert a néger egy rasszista kifejezés”.

A négercsók egyébként nincs betiltva, az édesség számos variációiban kapható a német szupermarketekben, a neve igaz, ma már más: se nem Mohrenkopf, se nem Negerkuss, legtöbbször simán Schokokuss, vagyis csokicsók szerepel a termék címkéjén.

Gauland úgy látja, hogy a Zigeunerschnitzelhez és a Mohrenkopfhoz hasonló termékeket érintő átnevezési hullám annak a jele, hogy egyesek túltolták a kulturális forradalmukat. Mint mondta: ő továbbra is cigányszeletnek hívja a paprikás szósszal leöntött rántott húst: „Strauss Cigánybáró című operettjét sem nevezik át Szinti-és-Roma-báróra!”

Az AfD-s politikus szerint a politikailag korrekt nyelv elleni küzdelem legnagyobb hőse a leendő amerikai elnök, Donald Trump. Alexander Gauland szerint a milliárdos megválasztása egy kulturális reakció az Európa-szerte is túltolt PC-re.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. január 02. 20:33
De a legrosszabb, hogy Frankfurtban, ahol betiltották a cigányszelet elnevezést, magyarszeletnek nevezték el. Mint ha a cigány meg a magyar egymás szinonimái lennének.
Bolond Istók
2017. január 02. 20:24
Tiltsuk be Weöres Sándort!!! https://youtu.be/5pOraDHpnoA
Hunyadi Mátyás
2016. december 31. 12:34
Ideje lenne, hogy az az AfD győzzön, de sajnos nem fog.
választópolgár
2016. december 31. 04:08
Volt már ilyen: http://langologitarok.blog.hu/2012/08/28/50_cent_magyarorszagon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!