Románozással támadja Orbánt a Jobbik

2016. december 12. 18:36

Nekitámadt a Jobbik a miniszterelnöknek, miután Orbán gratulált a két romániai magyar párt, az RMDSZ és az MPP elnökének a romániai választáson elért közös sikerhez.

2016. december 12. 18:36

A Jobbik közleményben fejezte ki nemtetszését amiatt, hogy „az az Orbán Viktor és az a Fidesz beszél a külhoni magyarok kapcsán nemzeti érdekérvényesítésről, aki feltétel nélkül szavazta meg Románia uniós csatlakozását, holott korábban megígérte a székelyeknek, hogy az autonómia biztosítása nélkül nem fogják támogatni a csatlakozást”.

A párt ezzel a miniszterelnöknek a romániai választással kapcsolatos nyilatkozatára reagált. Orbán levélben, „kalapemeléssel” gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének és Biró Zsoltnak, a Magyar Polgári Párt elnökének a parlamentbe való bekerüléshez. Az eredmény az egész romániai magyarság közös sikere, a két magyar szervezet együttműködése pedig hasznos példaként szolgálhat a magyarság egészének, fogalmazott leveleiben a kormányfő. Orbán reményét fejezte ki, hogy a képviselők élni tudnak a magyar választóktól kapott bizalommal, és erős érdekképviseletet teremtenek, amely hozzásegíti a magyar közösséget jogai érvényesítéséhez.

A Jobbik azt is felrója Orbán Viktornak, hogy „még mindig nem tiltakozott barátja, európai néppárti szövetségese, Traian Basescu felháborító, magyarellenes kijelentése miatt, mely szerint Románia határa a Tiszáig tart”. Majd pörög még egyet a Basescu-témán: „Kíváncsiak vagyunk, Orbán Viktor még mindig barátjának tartja-e Basescut, és biztatna-e a rá szavazásra, ahogy azt korábban Tusványoson tette.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. december 13. 09:45
A hazaáruló Jobbik beszél? Ugyan már. Vona egyetlen nemzetbiztonságilag fontos megbeszélésen sem vett részt, NEM szavazta meg a határon túli magyarok állampolgárságát sem. NEM volt fontos neki.
Senye Péter
2016. december 13. 08:18
'Ember fogad fogadást, agg eb aki állja.' Ugye Jobbik?
Szívemből magyar
2016. december 12. 21:43
Románia feltétel nélküli beszavazásáról azóta is hallgat a Fidesz és holdudvara és basescu barátjuk sokadik magyarellenes kirohanására sem reagálnak.
Gregorius
2016. december 12. 21:37
Az volt az igazán fontos, hogy legyen parlamenti képviselete a magyaroknak, ha ezért kellett kampányolni, akkor jól tették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!