Románia eddig tanult, mostantól szerepet kér

2016. november 17. 18:57

Klaus Iohannis román elnök szerint Románia túl hosszú ideig játszotta a jó tanuló szerepét az Európai Unióban, és elérkezett az ideje annak, hogy kezdeményező módon szóljon bele az EU jövőjéről szóló vitába.

2016. november 17. 18:57

A román elnök a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem európai tanulmányok karának a vitafórumán tartott előadást és válaszolt a diákok kérdéseire csütörtök délután. „Románia olyan jó tanuló volt, aki megírja a házi feladatot, jól viselkedik, konformálódik, de akinek a hangja nem nagyon hallatszik az osztályban. Most azt várja tőlünk a világ, hogy kezdeményező politikát folytassunk, ezért be kell avatkoznunk abba a vitába, hogy milyen legyen a jövő EU-ja” – fogalmazott. Úgy vélte: erre jó lehetőséget biztosít az, hogy 2019 első félévében Románia fogja betölteni az EU soros elnökségét. (MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2016. november 18. 17:56
Az oláh alacsonyabb rendű. Kaphat szerepet: felszopók lehetnek az USA, az EU és Törökország meleg-pornójában.
Senye Péter
2016. november 18. 07:09
Na, ehhez ért Románia, olyan sok szerepet eljátszott már.
sozlib_abschaum
2016. november 18. 05:51
A román nem nemzet, hanem egy foglalkozás!
Maddox
2016. november 17. 23:10
Mindezt a magyarságtól ellopott egyetemen jelentette be a jótanulók legjótanulóbbika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!