Kezdődik a jobboldali előválasztás Franciaországban

2016. november 18. 16:16

Heten indulnak, a legnagyobb esélyes lain Juppé, Bordeaux polgármestere, de nem sokkal van lemaradva mögötte Nicolas Sarkozy korábbi elnök sem.

2016. november 18. 16:16

Vasárnap kezdődik a jobboldali előválasztás Franciaországban. Az elnökjelölt-aspiránsok utolsó televíziós vitáján egyebek mellett az amerikai elnökválasztás eredményéről és Franciaország szíriai szerepvállalásáról volt szó. A felmérések szerint a vitát a hét jelölt közül François Fillon volt miniszterelnök nyerte.

Az előválasztások legfőbb esélyese továbbra is Alain Juppé, Bordeaux polgármestere, aki Nicolas Sarkozy külügyminisztere volt. A volt elnök egyelőre a második helyen áll, de csak minimális a hátránya Juppé mögött.

Az előválasztások második körét november 27-én tartják.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. november 21. 10:41
"Az előválasztások legfőbb esélyese továbbra is Alain Juppé, Bordeaux polgármestere, aki Nicolas Sarkozy külügyminisztere volt." Ehhez képest Juppére 16 százalékot rávert Fillon. Ezek a közvéleménykutatók mostanság annyit "betliznek", hogy az már több, mint gyanús!
Felvilágosult Demokrata Értelmiségi
2016. november 18. 21:29
A fasisztoid 888.hu így fogalmaz: "A hét jobboldali elnökjelölt-aspiráns – hat férfi és egy nő – utoljára vitázott az előválasztás vasárnapi első fordulója előtt." Ezt a szexizmust! Attól még hogy valakinek a biológiai neme férfi vagy nő, még nem biztos, hogy annak tartja magát. Egy demokratikus országban mindenki maga dönti el, hogy férfinak, nőnek, mindkettőnek, egyiknek sem, vagy valami másnak tartja magát. Vagy hol ennek, hol annak. Hogy ki minek tartja magát, az csak az ő döntése, ezért senkit nem szabad úgy megszólítani, hogy abból kiderüljön a biológia neme.
Akitlosz
2016. november 18. 18:15
Ezek szerint tehát a Nemzeti Front nem jobb oldal. Hanem akkor mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!