Inkább lemond egy republikánus elektor, mint hogy Trumpra szavazzon

2016. november 28. 19:05

Lemond a tisztségéről Art Sisneros texasi republikánus elektor, mert nem tudna jó lelkiismerettel Donald Trumpra szavazni. Szerinte ez Isten előtt gyalázatos dolog lenne. A lemondása után majd helyettesíteni fogják valakivel, aki leszavaz Trumpra.

2016. november 28. 19:05

Nem tudna jó lelkiismerettel Donald Trumpra szavazni, ezért inkább lemond a tisztségéről – jelentette be Art Sisneros texasi republikánus elektor.

Sisneros a blogján azt írta: ettől függetlenül Trump lesz az elnök, de neki a meggyőződése szerint kell szavaznia, a meggyőződése viszont nem engedi, hogy Trumpra voksoljon, így a lemondás tűnt a helyes megoldásnak. Ha Trumpra szavazna, az Isten előtti becstelenség lenne – fejtegette. 

Visszavonulását arra való reflexiónak is szánja, hogy „a köztársaságunk elveszett”.

Az elektori testület a december 19-i szavazásig Sisnerost új elektorral tudja majd helyettesíteni, aki leszavaz Donald Trumpra – írja a Politico.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2016. november 29. 09:24
Az ő ősei is a Mayfloweren érkeztek oda. Ja, nem. Már ott voltak előbb. Csak kicsit délebbre. :)
Csikasz
2016. november 29. 08:49
Szerintem a bácsi ratyi. Csillogó szem, szőrös fej, liberális duma. Szerintem fél Trump társától "Villámszóró" Mike Pence-től. Érdemes beleolvasni, hogy mi van a bácsi munkásságában. Többek között a homoszexualitás elektro-terápiás gyógyítása. Szerintem az elektor parázik, hogy ő is kap néhány voltnyi korrekciót.
írmag
2016. november 29. 07:44
Falra vert választói képviselet. Ez már majdnem a népi demokrácia. Abbahagyni, eltenni!
catalina9
2016. november 29. 07:42
Az elvtárs összekveri a szavazói dimenziót, az elektori megbízással. Ennél megbízást teljesit, erre esküszik fel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!