Próbálja menteni a békét a kolumbiai elnök

2016. október 14. 12:35

Juan Manuel Santos az év végéig meghosszabbította a gerillákkal között tűzszünetet, így próbálva menteni az 52 év után kialakult béke-közeli helyzetet annak ellenére is, hogy a kolumbiaiak minimális többséggel, de leszavazták a békekötést.

2016. október 14. 12:35

December 31-ig meghosszabbítja a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erőkkel (FARC) kötött tűzszünetet – jelentette be maga egy televíziós megszólalásában Juan Manuel Santos kolumbiai elnök azt követően, hogy találkozott azokkal a diákokkal, akik szerte az országban tüntetéseket szerveznek azóta, hogy kiderült: a népszavazáson elbukott a békekötés. A diákok azt követelték, hogy a felek hagyják figyelmen kívül a referendum eredményét és hajtsák végre a békekötést.

A kolumbiai vezetés és a FARC négy év tárgyalás után jutott el a békekötésig, amivel egy 1964 óta tartó harcnak vethettek volna véget. Váratlanul azonban a népszavazáson a résztvevők 50,24 százaléka elutasította a békét, így az egyelőre nem tudott hatályba lépni. Ennek ellenére Juan Manuel Santos fáradozásaiért megkapta idén a Nobel-békedíjat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scarecrow
2016. október 15. 03:16
Két hónapja voltam Kolumbiában - immár harmadszor (munka). Arról van szó, hogy ez a banda fél évszázada gyilkolja őket, drogból, emberrablásból, satöbbiből - ami rémlik Kolumbiával kapcsolatban - él meg és harcol. Ami mindenkimek beugrik Kolumbiáról.. Nos, erre a békekötés arról szólt volna: azok, akik gyilkoltak, legyemek egyenrangúak és legyenk PARLAMENTI PÁRT...! Minden meg lenne bocsájtva. Nos, ez ellen szavaztak. (A fővárosuk polgármestere egy közülük az ő állításuk szerint.) Senki sem számoltathatná el őket. Az ellenszavazók azt momdják hogy börtönbe velük. Ennyi.
Szúnyog
2016. október 14. 12:45
Valaki érti, hogy miért szavaztak a békekötés ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!