Felfelé buktatják az Orosz Olimpiai Bizottság elnökét

2016. október 12. 11:36

Alekszandr Zsukov az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke lemond tisztségéről, mert a Dumában lévő munkájára akar koncentrálni. Alekszandr Popov olimpiai bajnok úszó lehet az utódja. Számos doppingbotrány merült fel idén orosz olimpikonokkal kapcsolatosan és Moszkvát felülről irányított doppingolással is vádolták.

2016. október 12. 11:36

Alekszandr Zsukov az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke, aki egyben az orosz országgyűlés alsóházának elnökhelyettese decemberben fog lemondani az Olimpiai Bizottság vezető tisztségéről – számol be a Magyar Nemzet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt nyilatkozta, Zsukov a parlamenti munkájára akar fókuszálni. Alekszandr Popov négyszeres bajnok olimpiai úszót emlegetik Zsukov lehetséges utódjaként.

Az utóbbi időben botrányok sorozata kötődött az Orosz Olimpiai Bizottsághoz. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség a 2014-es téli szocsi olimpia vizsgálata után államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot. A riói olimpiáról pedig hatvannyolc atlétát tiltottak el doppingvádak miatt.

 

 

      

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2016. október 12. 13:28
Eluralkodott a rasszizmus, az oroszgyűlölet. Ez vezérli minden cselekedetüket. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!