Együtt-PM-MoMa: Aki otthon marad, Orbán ellen szavaz

2016. szeptember 18. 12:38

Orbán Viktor ellen szavaz, aki nem vesz részt a kvótareferendumon – mondta közös sajtótájékoztatóján az Együtt, a MoMa és a PM. Közös plakátjuk kapcsán Szigetvári Viktor azt hangsúlyozta: a válasz a távolmaradás, az „hogy beintünk ennek a kormánynak, egyenes, józan beszéddel”.

2016. szeptember 18. 12:38

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai arra kérik a választókat, hogy október 2-án minél többen maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”. Véleményük szerint aki otthon marad, a kormány és a miniszterelnök ellen szavaz.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy a három párt a Bokros Lajos vezette MoMa felkérésére közösen indított kampányt, és közös óriásplakátokat készítenek. Szigetvári Viktor azt mondta, meggyőződésük, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök „minden gátlását levetve, a mi pénzünket ellopva hazudik” Európáról, a menedékkérőkről és arról, hogyan lehet biztonságot és együttműködést teremteni Magyarországon, illetve a kontinensen. A politikus úgy fogalmazott: azért hazudnak, mert „minden pénzt hazavisznek” és eközben „néphülyítéssel, félelemkeltéssel” próbálják meg félrevezetni az embereket.

A bezárkózás, a nacionalizmus, a gyűlöletkeltés, a romák megtévesztése, az önkormányzati alkalmazottak megfélemlítése nem válasz – folytatta. A három párt közös plakátjára utalva, amelyen a „Hülye kérdésre ez a válasz!” felirat alatt a jobb keze középső ujját felmutató nő és férfi látható, azt mondta, a válasz a távolmaradás, az „hogy beintünk ennek a kormánynak, egyenes, józan beszéddel”.  

Tordai Bence, a PM szóvivője kijelentette: a kormányzati kampány „hazug hergelés”. A szóvivő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor meghamisítja a pozsonyi EU-csúcs zárónyilatkozatában foglaltakat, a Fidesz pedig hazudik, amikor úgy tesz, mintha hirtelen fontossá váltak volna számára olyan társadalmi csoportok, mint a szegénységben élők és a romák. A három párt azt gondolja, hogy az európai közösséget nem az elzárkózó, egymással versengő nacionalizmus teszi erőssé, hanem az, ha „egyszerre fejlesztjük a magyar és az európai identitásunkat” – mondta.

Pusztai Erzsébet, a MoMa alelnöke szerint az elmúlt hónapokban egyre több ember veszi észre a „gátlástalan harácsolást”, ahogy azt is, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai a mindennapi élet fontos problémáira. „Az elégedetlenség parazsát Orbánék most gyújtogatással igyekeznek eltüntetni, tűzvészt rendeznek ebben az országban” – foglalta össze véleményüket. A MoMa alelnöke felháborítónak nevezte, hogy a keresztény Európa védelméről beszélnek, miközben a kereszténység valamennyi alapértékét „naponta sárba tapossák”. A politikus, aki szerint a népszavazás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Orbán Viktor megőrizhesse hatalmát. Bejelentette: jövő vasárnap a MoMa nagygyűlést szervez a Kossuth térre.

(MTI)

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mekk Kelemen
2016. szeptember 30. 12:36
Rettegést fokozni, elvtársak! Fejbe rúgtak egy nőt, mert rövidnadrág volt rajta!!! Egy isztambuli buszon rúgta állba a rövidnadrágos nőt a felbőszült férfi. Azt kiabálta előtte, hogy "aki sortot visel, haljon meg"!!! A török közösségi média azóta forrong, rengeteg nő állt ki a nővér mellett, akit azért támadtak meg, mert úgy döntött, rövidnadrágot vesz fel aznap. Neeeeeeem! Hurka!
sersem4
2016. szeptember 30. 01:23
Mindeközben tegnap este robbantottak New Yorkban, tömeges késelés Allah Akbarozással fűszerezve Minnesotában, az amik már nyíltan bombázzák a szíriai hadsereget az ISIS-t támogatva, Münchenben rácsok mögött tarják az Oktoberfestungot, nálunk meg az idióták annyit fognak fel a világból, hogy utálják az Orbánt. Ezek meghülyültek. Ha az ISIS megüzenné, hogy ők is utálják az Orbánt, holnaptól ezek is fekete zászlókat lengetnének.
sersem4
2016. szeptember 30. 01:23
Egy politológus azért elmagyarázhatá ezeknek, hogy milyen ostoba ez a politikai üzenet. Sokan olyanok sem fognak otthon maradni, akik ki nem állhatják az Orbánt, de ez az ostoba üzenet el fogja gondolkodtatni őket a későbbiekben, hogy érdemes-e a baloldalra szavazniuk. A későbbiekben, az elkövetkező egy, két évben, pont a következő válaszások előtt, várható a muszlim terror fokozódása, ezzel a félelem növekeése, igy ez az észélküli baloldali politika a teljes megsemmisüléshez vzethet csak.
moricka13
2016. szeptember 28. 14:03
Szigetvári /Együtt/ - Karácsony-Szabó /PM/ - Bokros MOMA! Maguknak már rég be van intettek a választók. Október 2-án, az összeszámlálás után majd integetünk, akkor pampogjanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!