A Fidesz szerint törvénysértő nagygyűlésekre készül az MSZP és a PM

2016. szeptember 26. 17:35

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult a Fidesz, mert törvénysértőnek tartja az MSZP és a PM vasárnapra, a kvótanépszavazás napjára tervezett rendezvényeit.

2016. szeptember 26. 17:35

Az MSZP korábbi bejelentése szerint vasárnap délutánra a fővárosi Vörösmarty térre, a Szabad Európa-napra várja szimpatizánsait, a PM pedig az Országház elé, a Kossuth Lajos térre szervez tüntetést.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn újságíróknak azt mondta: mind az MSZP, mind a PM tervezett rendezvénye közvetlenül összefüggésben áll a népszavazással. „Ez tartalmilag – bármit is mondanak – választási nagygyűlésnek minősül”, amit a szavazás napjára kifejezetten tilt a választási eljárási törvény – mutatott rá. 

Ezért a Fidesz arra hívja fel a két ellenzéki pártot, hogy tartsa be a választásra vonatkozó előírásokat, és „ne valósítsák meg azt a nyílt jogszabálysértést, amelyre készülnek” – közölte a kormánypárti politikus. Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Fidesz nevében hétfőn beadvánnyal fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz, kérve a jogsértés megállapítását és a jogsértéstől eltiltást.

(MTI)

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2016. október 01. 23:09
Nem. Az a mantra, hogy 150 méternyi távolságot kell tartani a legközelebbi választási körzettől, ez meg legalább 400 méterre van.
Akitlosz
2016. szeptember 29. 14:17
Maga a népszavazás a nyílt alkotmánysértés, a feltett kérdés ugyanis nem tartozik az országgyűlés hatáskörébe. Nem is engedélyezte volna az NVB ennek a kérdésnek a népszavazását, ha ezt bármelyik másik párt vagy magánszemély nyújtotta volna be.
tom hagen
2016. szeptember 28. 20:19
Bírom a Gulyás Gergőt. Szerintem őt neveli ki Orbán maga helyett. Okos, nyugodt, megfontolt, világosan, érthetően fogalmaz. Mondjuk miattam gyűlhetnének, jól leégnének.
Kanóc
2016. szeptember 28. 17:00
1.Nincs idő kivárni a következő választást, ezt a luxust a nyugati 68-as, agyhalott kollaboráns hippik se engedhetnék meg maguknak, de azért csinálják. És ha nem érted a jelentőségét ebben a helyzetben a népszavazásnak, nem tudok többet segíteni. 2. a politika az üzlet folytatása hatékonyabb eszközökkel. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!