Több száz menekült térhetett vissza Törökországból Szíriába

2016. szeptember 08. 11:22

Visszatérhettek az első civilek Törökországból Szíriába, miután a törökök augusztus 24-től megkezdték a határ menti vidékeken a terrorista Iszlám Állam egységeinek elűzését.

2016. szeptember 08. 11:22

Dzsarablusz korábban Iszlám Állam által elfoglalt városába térhetett vissza az első szír civil csoport - írja az Euronews. Egy férfi hálálkodott a törököknek, amiért visszafoglalták városát, boldogan mondta: „Visszatérünk szülőhazánk ölelő karjaiba”.

Törökország augusztus 24-től szárazföldi invázióba kezdett a határ menti Iszlám Állam által elfoglalt régiók felszabadításáért.

Egy helyi lakos így fogalmazott: „Mindenki visszatért. Azok, akik elmentek, visszajöttek. A helyzet jó, de szenvedünk a szolgáltatások hiánya miatt. A legnagyobb probléma a víz, a kenyér és az elektromosság hiánya”.

A török erők mintegy 90 kilométeres körzetben megtisztították a határvidéket, most dél felé veszik az irányt.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. szeptember 08. 18:49
Még nincsen vége. Ez csak egy epizód.
mo ching
2016. szeptember 08. 14:31
Idáig a törökökön keresztül jutottak be Szíriába az IÁ-hoz csatlakozni vágyók, arrafelé ment be minden utánpótlásuk, visszafelé meg jött a lopott olaj meg a sebesültek ápolásra. Most meg hirtelen a törökök lettek az IÁ legnagyobb ellenfelei, a bátor hősök, akik szembeszállnak a gonosszal. Ahha.
Rideg Planeta
2016. szeptember 08. 13:52
Sok sikert nekik! Garantáltan sokkal jobban fogják érezni magukat otthon,persze ha marad lesz béke, minthogy segélyből segélybe kóvályogjanak Németországba.
luisbathhelena
2016. szeptember 08. 12:42
Ebből is látszik hogy amíg valaki nem küld szárazföldi csapatokat addig itt nem lesz semmi. Mellesleg azonnal megszűnne a menekülsére történő hivatkozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!