Korrupciós ügy: Clinton és Trump is célkeresztben

2016. augusztus 20. 11:06

Az amerikai sajtó Donald Trump volt kampányfőnökét, Paul Manafortot, valamint Hillary Clinton kampányfőnökének testvérét, Tony Podestát is elővette. A Podestához és Manaforthoz kötődő lobbiszervezeteket ugyanis vizsgálja az FBI és az amerikai igazságügy-minisztérium egy olyan nyomozásban, amelyben Viktor Janukovics volt ukrán elnök pártjának korrupciós ügyeit akarják feltárni.

2016. augusztus 20. 11:06

Az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium egy lehetséges korrupciós ügyben vizsgálódik, amelyben a korábbi ukrán elnökhöz, Viktor Janukovicshoz vezető szálakat találtak. A nyomozás során felmerült Donald Trump volt kampányfőnökének, Paul Manafort neve, valamint Tony Podesta neve is, aki Hillary Clinton kampányfőnökének a testvére – számolt be a Reuters a CNN alapján.

Az általuk vezetett lobbiszervezetek, a Podesta Group és a Mercury ugyanis lehet, hogy ezeket az oroszpárti Janukovics pártja korrumpálta. A New York Times szerint Paul Manafort több mint 12 millió dollárt kapott összesen különálló tételekben, amelyeknek ellentételezését egyenként meg lehet találni a Régiók Pártja titkos feljegyzéseiben.

A vizsgálat kiterjed a Podesta Groupra is, de az FBI nem kommentálta pontosan miért. Az amerikai igazságügyi minisztérium csak annyit közölt: továbbra is elkötelezett, hogy visszaadja az ukrán nép ellopott vagyonát. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. augusztus 21. 14:15
Igazi banánköztársaság az usa. Két család tagjai osztoznak a hatalomban. Miféle demokrácia ez? Ha pedig a trend folytatódik, akkor a fekete elnököt nő követi. Ha Clintonné nem robbantaná még fel a világot, akkor a cisz-nemű leszbikát egy transznemű meleg követhetné az elnöki székben. (Nagyon csodálkozom, hogy nincs elnöki, elnöknői és transzelnöki szék kvóta). Az is egy alternatíva lehetne, hogy Clinonnét Monica Lewinsky követné az elnöknői székben, de közben összeházasodna Clintonnéval és így újra családban maradna a hatalom.
pollip
2016. augusztus 20. 12:45
Egyik sem egy nagy ász, de ha az amcsiknak jó:-)))))))))))
ergé
2016. augusztus 20. 11:30
Ujabb es ujabb melypontok az amerikai politikaban
roganostra
2016. augusztus 20. 11:19
Valaki ide is fordíthatná a célkeresztet!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!