Éremtáblázat: tizenkettedik helyen zárt a magyar csapat

2016. augusztus 22. 07:59

USA, Nagy-Britannia, Kína: ez a három ország végzett az olimpiai éremtáblázat élén, a magyar olimpiai csapat a tizenkettedik helyet szerezte meg. A negyedik helyre Oroszország futott be, annak ellenére, hogy több sportolóját doppingvétség miatt eltiltották a versenytől. A házigazda Brazília Magyarország mögött, a tizenharmadik helyen végzett.

2016. augusztus 22. 07:59

Az Egyesült Államok csapata 121 medállal végzett az éremtáblázat élén a riói olimpián. A második helyen Nagy-Britannia, a harmadikon Kína végzett, a negyedik helyre az eltiltások ellenére Oroszország futott be. A magyarok nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel a 12. helyen zártak a rendező brazilok előtt.

Vasárnap írtunk róla, hogy a sportolók között egyéniben két magyar is az első tízbe került: Hosszú Katinka negyedik, Kozák Danuta megosztva az ötödik helyet szerezte meg. A magyar csapat tagjai az érmek többségét úszásban, kajak-kenuban és vívásban szerezték. Az egyetlen érmet, amely ezeken a sportágakon kívül született, súlylökő Márton Anita szerezte.

Íme az éremtáblázat első húsz helyezettje:

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. augusztus 22. 13:15
Zárhatott volna a nyolcadikon is, ha Imre Géza megszolgálja az adófizetők évtizedes támogatását egyetlen együttes találat elérésével. Öt lehetőségből.
kulakman
2016. augusztus 22. 12:29
Közép európából hány nagy nemzet szerzett ennyit mint mi , csak kérdem hol a leszaggatott maradványok helye, román tót stb? Talán a phelbs gyerek egymaga több éremmel büszkélkedhet mint ezek a mesterségesen megalakított "nemzetek" együtt!
Mindjárt
2016. augusztus 22. 10:57
Ünneplés után: olimpiai szereplésünk árnyoldalai 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zártunk, ami a 12. helyre volt elég. 9 arannyal már a 9. helyen lettünk volna, és egy kis szerencsével akár a 10 aranyat, a 8. helyet is elérhettük volna (Hosszú Katinka és Imre Géza ezüstérme helyett), bár az is igaz, hogy volt váratlan arany is (Szász Emese). Forrás: https://kuruc.info/r/49/162865/ ------------------------ Nagyon jó ellemzés a kurucon. Tanulságos és ha nem változtatunk akkor problémás lehet a magyar sport jövője.
Mich
2016. augusztus 22. 10:55
Az itt előttünk végzett 11 ország mindegyike rendezett már olimpiát (meg jópár a mögöttünk állókból is)... itt az ideje hát egy magyar olimpiának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!