Theresa May nyerte a brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának első fordulóját

2016. július 05. 21:03

Theresa May belügyminiszter nyerte a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának kedden tartott első fordulóját. A Brexit után lemondott David Cameron helyére pályázik még Michael Gove igazságügyi, Stephen Crabb munkaügyi és Liam Fox volt védelmi miniszter – utóbbi kiesett a versenyből.

2016. július 05. 21:03

Theresa May belügyminiszter nyerte jelentős előnnyel a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának kedden tartott első fordulóját.

Mayre a kedd este ismertetett adatok szerint az alsóházi konzervatív frakció 165 tagja szavazott. A második helyre Andrea Leadsom energiaügyi államtitkár került, de ő csak 66 voksot szerzett.

Michael Gove igazságügyi miniszterre 48-an, Stephen Crabb munkaügyi miniszterre 34-en, Liam Fox volt védelmi miniszterre 16-an voksoltak. A szabályok értelmében Fox, mint a legkevesebb szavazatot szerző jelölt, kiesett a további versengésből.

A Konzervatív Párt élére azért kell új vezetőt választani, mert David Cameron miniszterelnök, a párt jelenlegi vezetője a brit EU-tagságról június 23-án tartott népszavazás másnapján bejelentette, hogy őszig távozik tisztségéből.

Az alsóházi szavazássorozat addig tart, amíg az indulók listája két jelöltre szűkül; közülük a párt 125 ezer szavazásra jogosult tagja választja meg az új konzervatív vezetőt, aki egyben az új brit miniszterelnök is lesz.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2016. július 05. 22:41
Bizony az.
Anti Komcsi
2016. július 05. 22:40
Remélem Theresa May lesz Cameron utódja. A kép mondjuk vagy 10 éve készült... Hasonlít Tacherhez, apja Anglikán lelkész erkölcsi tartást és munkabírást tanult Tőle. Oxfordban tanult, tehát okos. Nincs gyereke, mégsem hisztizik mint a Magyar liberálbolsevik banyák a parlamentben. Boldog házasságban él.
Gregorius
2016. július 05. 22:10
Ez egy kemény nő, aki például komolyan kivizsgáltatta a saját tárcájához tartozó rendőrséghez kapcsolódó visszaéléseket, nem igazán érdekelte az "állomány hangulata". Határozottabb figura, mint a lelépő Boris.
Szúnyog
2016. július 05. 21:46
A pártdemokrácia a képviselőkre szűkül. Ez ám a mintademokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!