Ramadánt záró szertartás előtt robbantottak iszlamisták Bangladesben

2016. július 07. 16:22

Iszlamista terroristák robbantottak egy Ramadán végét ünneplő szertartás előtt, majd késekkel támadtak a biztonsági őrökre. Két rendőr meghalt, sokan megsérültek.

2016. július 07. 16:22

A főváros Dhakától 140 kilométerre fekvő Kishoreganj városban 300 ezer ember gyűlt össze az Eid-re a Ramadánt lezáró ünnepre - írja az Euronews.

Két terroristát megöltek, de egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hányan lehettek. A beszámolók szerint fiatal férfiak hajtották végre a támadást, éppúgy mint egy hete a fővárosban, Dhakában, ahol egy étteremben 20 embert kaszaboltak le, főleg olasz és japán turistákat.

Azért a támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, és utána több hasonló akciót helyeztek kilátásba. 

A bangladesi kormány szerint a terrorcsoportokat külföldről szervezik. Az Iszlám Állam és az Al-Kaida is jelen van Bangladesben, és rivalizálnak is, hogy melyik szervezetnek van nagyobb befolyása.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2016. július 08. 09:48
Hányigerem van az araboktól, mert amit a sziria Alepóoból(világörökség) csináltak az szégyen. (romba döntötték) Más lehetőség nincs mint lebombázni ezt a mocskos, sunyi, bandát.
Akitlosz
2016. július 07. 18:08
Eddig úgysem jöttek elegen Bangladesből. Varga Mihálynak úgyis szüksége van varrónőkre a hatalmas nagy magyarországi munkaerőhiány miatt.
avmanster
2016. július 07. 16:59
Kirobbanó ramadán záróbuli BANG-ladesben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!