Valószínűleg az idén már nem kapnak vízummentességet a törökök

2016. július 19. 11:27

Az előző heti puccskísérlet után az EU valószínűleg nem fog idén vízummentességet adni Törökországnak. Günter Oettinger európai biztos nyilatkozott erről – számol be a Kitekintő.

2016. július 19. 11:27

A törvényjavaslat – mely a törökök vízummentességével foglalkozik – most vitás kérdéseket vet fel az Európai Parlamentben. Ám véleményem szerint év vége előtt nem lesz semmiféle szabályozás ez ügyben” – idézi Günter Oettinger a Kitekintő

Az európai biztos a jogállamiság fenntartása mellett foglalt állást a török puccskísérlet utáni megtorlásokkal kapcsolatosan. A biztos kifejezte aggályait a kurd képviselők parlamentből való eltávolításával, a bírák leváltásával és a sajtószabadság korlátozásával kapcsolatosan is.

Oettinger azt is megjegyezte: „A halálbüntetés összeegyeztethetetlen az értékrendünkkel. Olyan ország nem lehet az Európai Unió tagja, ahol bevezetik a halálbüntetést.”  

Ez nem az, aminek ebben a pillanatban tűnik” – reagált az aggályokra Erdogan török elnök.   

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2016. július 19. 13:22
Ha vízummentességet kapnának a törökök, egyből török lenne az összes muzulmán állam minden Európába küldhető polgára. Jönnének Allah Akbárék megállíthatatlanul. A sváb tehénnek hála.
bookmark
2016. július 19. 13:06
Rövid időre fellélegezhetünk.
még fokozza
2016. július 19. 13:02
Várjanak is legalább még 150 évet.
mer-kell
2016. július 19. 12:57
Bízom benne, nem csak az idén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!