Merkel: Közös európai-orosz gazdasági zónára van szükség

2016. június 12. 11:45

Angela Merkel egy német gazdasági találkozón arról beszélt: az EU-nak közös európai-orosz gazdasági zónát kell létrehoznia Lisszabontól Vlagyivosztokig. A német kancellár szerint a jó gazdasági kapcsolat közös érdek, melynek kialakítása felé fokozatosan kell haladni.

2016. június 12. 11:45

Angela Merkel német kancellár a német családi vállalkozások berlini konferenciáján arról beszélt: az Európai Uniónak egy közös európai-orosz gazdasági zóna kialakítására kellene törekednie hosszú távon, ami Lisszabontól Vlagyivosztokig érne. „A jó gazdasági kapcsolatok állnak mindannyiunk érdekében” – tette hozzá. Merkel szerint fokozatosan kell haladni e cél felé.

Az Oroszország elleni szankciók nem öncélúak, azok sorsa a minszki megállapodás feltételeinek betartásától függ – hangsúlyozta.

A kancellár úgy látja, jelenleg nagyon törékeny az ukrajnai helyzet, ezért intenzív tárgyalások folynak Oroszországgal és Ukrajnával, de júniusban előrelépés lehet.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. június 13. 10:37
Merkel néni most álmodozik. Ringatja őt a szép új világ. Aztán jön a TTIP.
szmolkal
2016. június 13. 10:00
Ha lenne fészbúkom, egyértelműen a diszlájkolók táborát erősíteném. Nekünk nincs szükségünk arra, hogy Merkel lábvizében mosakodjunk. Hagyjon csak szépen békén minket a nagy egyesült Európájával. Majd mi megoldjuk a gazdasági kapcsolatainkat. Ui. Ha nem változik meg az eu vezetése itt hamarosan polgárháború lesz. Olyan mint aminek következtében létrejött az USA. Egyértelmű a brüsszeliek célja, és egyértelmű az is, hogy ezt sok ország nem akarja, és egyértelmű az is, hogy egy ilyen konfliktusban a világ legerősebb katonai hatalma ki mellé állna. Hát nem állunk jól az előjelekkel.
szmolkal
2016. június 13. 09:49
Merkel egyvalamit biztosan figyelmen kívül hagy amikor Magyarokkal, Oroszokkal, Törökökkel, ... próbál hintázni, hogy ezekben az országokban nem a liberalizmusba belevénült, impotens vénemberekkel kell egyezkednie. A maga országában lehet, hogy korlátlan úr, de amint elhagyja az eu határait, a hatalma a nullával egyenlő. Másrészt amikor már sikerült teljesen lenullázniuk a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat - ezzel óriási kárt okozva Magyarországnak -, most mégis jó lenne újra közeledni az oroszokhoz? Harmadrészt mi az, hogy eu-orosz gazdasági zóna? Ha mi üzletelni akarunk az oroszokkal, akkor majd kuncsoroghatunk valamiféle kvótáért, amit nagy kegyesen kioszt nekünk az eu? Valami lerágott csontot majd odavetnek? Negyedrészt pedig valaki szóljon már rá, hogy ne mutogasson, mert még úgy marad!
Csigorin
2016. június 13. 08:56
Akkor talan az europai erdekeket tessek szolgalni az amerikaiak helyett. Az oroszokkal valo kapcsolat meg csakis rajtatok/rajtunk mulik, ha abbahagyjatok az idiota szanckiosdit aminek mellesleg semmi jogalapja (milyen alapon buntetnek egy anyaorszagot azert, ha a hatarontuli nemzettestverei kiallnak magukert?), akkor ok is abbahagyjak az embargot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!