Halogatják az EU-ból való kilépést a britek

2016. június 27. 10:55

Őszig biztosan nem fog megtörténni a kilépési folyamat megkezdése, habár az Egyesült Királyság már most aktiválhatná az EU alapszerződésének 50., ún. kilépési cikkelyét – jelentette be George Osborne brit pénzügyminiszter. A politikus szerint azért várnak ki, mert időközben új miniszterelnököt kell választani.

2016. június 27. 10:55

David Cameron brit miniszterelnök leköszönésekor arra utalt, hogy a következő miniszterelnöknek kell majd foglalkoznia a britek kilépésével. Erre hivatkozva George Osborne pénzügyminiszter bejelentette, hogy őszig mindenképpen el fogják halasztani a kilépési folyamat megkezdését, mivel addig tervezik megválasztani az új brit miniszterelnököt – tudósít az International Business Times a politikus beszédéről.

Az Európai Unió alapszerződésének 50., úgynevezett kilépési cikkelye alapján ugyan Nagy-Britannia már most kiléphetne, azonban Cameron szavain kívül egyéb tényezőket is említett a pénzügyminiszter – például a viszony rendezését az uniós partnerekkel, valamint a megfelelő gazdasági döntések meghozatalát.

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2016. június 27. 18:07
100%
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2016. június 27. 17:07
Bizonyítottan.
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 16:12
Kiharcolták, hogy lehessen szarral tölteni a palacsintát. Megenni viszont már nem annyira szeretnék...
Cassi
2016. június 27. 14:40
Az EU-ról sokat elárul, hogy még a kilépési cikkelyt sem tudták rendesen megfogalmazni, ezért az angol kormány könnyedén a végtelenségig nyújthatja a kilépés bejelentését. Majd-majd-majd, közben az EU toporzékolhat, ahogy akar, egy másik cikkely alapján ugyanis nem zárhatnak ki senkit. Elmebeteg banda ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!