A brit balos pártvezér összehozta Izraelt az Iszlám Állammal

2016. június 30. 21:28

Elég kellemetlen helyzetbe manőverezte magát a brit Munkáspárt elnöke. Jeremy Corbyn pártja politikusainak antiszemita kijelentéseiről szóló jelentés bemutatóján olyan kijelentést tett, ami az izraeli kormány és az Iszlám Állam közötti párhuzamként is értelmezhető.

2016. június 30. 21:28

„Zsidó barátaink ugyanolyan kevéssé felelősek Izrael vagy Netanjahu kormányának akcióiért, mint muszlim barátaink az Iszlám Államért” – fogalmazott Jeremy Corbyn pártja politikusainak antiszemita kijelentéseiről szóló jelentés bemutatóján. Hogy a brit Munkáspárt hatalmi harcai közepette tett kijelentés nem volt túl szerencsés, azt a pártelnök rögtön érezhette, mert később arról beszélt: egyáltalán nem arról van szó, hogy egymás mellé tette volna Izraelt és az Iszlám Államot.

A Labour-beli antiszemita kijelentésekről szóló jelentésre azért volt szükség, mert az utóbbi időkben a baloldali párt több politikusa is párhuzamot vont a zsidó állam politikája és a nácik háborús bűnei között. A jelentés arra kéri a Labour politikusait, hogy a jövőben az Izraelt és Palesztinát érintő vitákban tartózkodjanak a hitleres, a náci és a holokausztos hasonlatoktól, metaforáktól és a tények ferdítésétől.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. július 01. 13:39
Hiába brit egy balos, a hülyeségért neki se kell sorbaállnia.
KannibálTatárÚr
2016. július 01. 07:17
Azt hiszem, az IÁ tiltakozmi fog, hogy Izraelhez hasonlítsák.
o _ A
2016. július 01. 01:31
A kommunista Vona Gabi.
kohntalan
2016. június 30. 22:28
Izrael a legerkölcsösebb állam. Mo. a legerkölcstelenebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!