Offshore-botrány: vizsgálóbizottságot állít fel az Európai Parlament

2016. május 11. 11:02

Kiszivárgott információk szerint az Európai Parlament frakciói megállapodtak egy 65 fős vizsgálóbizottság felállításáról, amelynek feladata az offshore-botrány kivizsgálása lesz. A bizottság végleges létszámát és mandátumát azonban csak csütörtökön állapítja meg az elnökök konferenciája, amely az európai parlamenti képviselőtestületeket vezeti.

2016. május 11. 11:02

A Panamából kiindult, úgynevezett offshore-botrány kivizsgálását végző különbizottság létrehozásáról döntöttek az Európai Parlament frakciói.

Parlamenti tájékoztatás szerint a képviselőtestület vezetősége, az úgynevezett elnökök konferenciája csütörtökön határoz a vizsgálóbizottság végleges létszámáról és mandátumáról. Az előzetes kiszivárogtatások szerint a testület várhatóan 65 fős lesz, megbízatása pedig egy évre szól, amelyet két alkalommal - három-három hónappal - meg lehet meghosszabbítani.

Az offshore-botrányhoz vezető információkat állítólag egy ismeretlen szivárogtatta ki a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodából. Mára csaknem 12 millió adat, összesen 2,6 terabájt nagyságú információtömeg állt össze, amely nagy nemzetközi vállalatok alkalmazottait és politikusokat is az adóelkerülés gyanújába kevert. Az iratokat a héten mindenki számára hozzáférhetővé tették. A Mossack Fonseca ügyvédi iroda bejelentette, hogy az igazságszolgáltatáshoz fordul a dokumentumok nyilvánosságra hozatala miatt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. május 11. 13:18
Előre lehet borítékolni az eredményt. Egyébként baromi gyorsak az eu-s legények!
Berecskereki
2016. május 11. 12:15
Már megint egy görbe uborka gittegylet. Tegyék meg vezetőjüknek Junckert, s ezzel talán még hitelesek is lennének. ;-) Vagy mégse?
Frankie Bunn
2016. május 11. 12:05
na, aztán majd kurvára megoldják...... , mint eddig minden problémát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!