Nem lesz több méreginjekciós kivégzés

2016. május 14. 15:54

Az utolsó olyan gyógyszergyártó is leállította a méreginjekciók terjesztését, akitől eddig még be lehetett szerezni azt a kivégzésekhez.

2016. május 14. 15:54

Hét termékére vezetett be terjesztési korlátozásokat pénteken a Pfizer gyógyszergyártó vállalat, hogy azokat a jövőben ne lehessen kivégzésekhez használni. Miután korábban már húsz amerikai és európai vállalat meglépte ugyanezt, a kivégzésekhez használható méreginjekciók utolsó beszerzési forrása is elapadt az amerikai hatóságok számára – közölte az Euronews.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. május 16. 00:05
Altató kell, meg egy 5 méterről leejtett 2 tonnás vastömb. Az elítélt szempontjából ez a leghumánusabb. Ja, meg egy gőzborotva. A jogvédők meg nézzenek körül másfelé.
Morgen
2016. május 15. 21:25
Ja! Csak bombával, ártatlan embereket.
balbako_
2016. május 15. 16:30
Unalmas számomra az álhumánum. Véletlen, nem szándékolt halálesetekért nem szabhatnák ki a halálos ítéletet. Ezt különösen brutális, vagy többszörös gyilkossággal lehet kiérdemelni. A gondom az, hogy az áldozatot eltemetik és onnantól a tettes körül forog a világ. Ellenőrzik jut e neki elég vitamin, tud e sportolni. Ez szerintem cigányútra ment igazságszolgáltatás. Szó sincs arról, hogy valami kazamatában falhoz láncolva tengesse életét sötétben, patkányok közt. Ám az élet elleni bűntény nem egyszerű kisiklás, megtévedés, -pláne a minősített, különös kegyetlenség, gyermek, vagy kiskorú elleni, több személy elleni, aljas indokból stb,- ezeket döntően hideg fejjel követik el és van az elvetemültségnek olyan foka szerintem, amit a társadalom már nem vállalhat fel, gyökeres megoldással kell élnie és elpusztítani, mint a rákos daganatot.
illiberator
2016. május 15. 11:29
"Nem lesz több méreginjekciós kivégzés" Marad a: kerékbetörés felnégyelés kibelezés máglyán élve elégetés vízbefojtás (utóbbi már Guantánamón már régóta folyik)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!