Nehéz lesz megkedvelniük az amerikaiaknak Clintont és Trumpot

2016. május 23. 20:59

Ha Donald Trump és Hillary Clinton lesz a republikánusok illetve a demokraták elnökjelöltje, akkor a novemberi elnökválasztáson két olyan politikus mérkőzik meg egymással, akinek elutasítottsága évtizedek óta nem tapasztalt mértékű, derül ki egy friss felmérésből.

2016. május 23. 20:59

A közvélemény-kutatás szerint Trumpot a megkérdezettek hatvan százaléka, míg Clintont 53 százalék utasítja el. 1984 óta egyetlen elnökjelöltnek sem volt ilyen negatív a megítélése. Az elmúlt évtizedekben a legkevésbé kedvelt elnökjelölt George H. Bush volt, az 1992-es újraválasztási kampánya idején, amikor el is veszítette a választást Hillary Clinton férjével, Bill Clintonnal szemben. Akkor Busht is a megkérdezettek 53 százaléka utasította el, akárcsak most az egykori first lady-t.

Azóta 50 százaléknál nagyobb elutasítottságot csak egyetlen politikus könyvelt el: Mitt Romney, volt massachusettsi kormányzó, akit 2012-ben a közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak 52 százaléka nem kedvelt. A demokraták jelöltségére pályázó politikus vagy demokrata elnökjelölt még soha nem volt olyan népszerűtlen, mint Hillary Clinton a jelenlegi kampányban.

Bernie Sanders, Hillary Clinton vetélytársa az elnökjelöltségért folyó küzdelemben vasárnap egyébként az ABC televízió A Hét című politikai háttérműsorában azt mondta: azért marad versenyben, mert nem akarja, hogy az amerikaiaknak két rossz közül a kisebbikre kelljen szavazniuk. A vermonti szenátor vasárnap a The New York Times és a CBS televízió által készíttetett felmérésre utalt, amely szintén Trump és Clinton nagyarányú elutasítottságáról számolt be.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. május 24. 07:11
A liberók nem fogják föl, hogy a zseniális diplomata magyar vezetés így fogja Trumpot győztesnek kihozni. A befolyásos magyar és lengyel kisebbség ezek után nem fog a clinton klánra szavazni, elvesztettek pár millió szavazatot. Bár Hillary nyitott egyet az UFO hívők felé, az átkozott, lehet, ezzel átlépte a csapdánkat!
Akitlosz
2016. május 24. 00:13
Akkor szavazzanak másra! Sokpártrendszer van elvileg ott is nem? Az hol van előírva, hogy csak ez a két párt adhatja az elnököt, a képviselőket a szenátorokat a kormányzókat? A demokraták és a republikánusok cserélgetéséből sohasem fog változni ott semmi igazán lényeges.
mokány
2016. május 23. 22:06
Eben gubát...
Vezetéknév Utónév
2016. május 23. 22:00
Az ideális jelölt Bernie Sanders lenne. Ráfére már az USÁ-ra egy igazi baloldali elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!